Raspjevana i rasplesana nedjelja na Zahvali jeseni

lis 9, 2019 by

Raspjevana i rasplesana nedjelja na Zahvali jeseni

Nedjeljni dio programa manifestacije “Zahvala jeseni u Klanjcu 2019.” već po starom dobrom običaju pripao je najmlađima. U programu “Klanječka jesen i najmlađi” nasmijali su nas i svojom vedrinom i osmijesima oduševili mališani iz Dječjeg vrtića “Kesten” koji su i glazbeno-plesni program priredili u skladu s projektom Popodne u vrtiću pa su nam tako “kuhali” jednu finu, zdravu juhicu s puno povrća. Zdrava hrana iz njihove kuhinje mogla se i probati na njihovom štandiću.
Krasnim programom na ovogodišnjim Jesenima predstavila se i Osnovna škola Antuna Mihanovića uz školski zbor i bend,  recitacije, male scenske igre… Sadržajan, edukativan i program koji potiče djecu na prihvaćanje kulturološke i svake druge različitosti s velikim su zanimanjem pratili i suradnici iz Poljske, Slovenije i Bosne i Hercegovine s kojima Osnovna škola Antuna Mihanovića razvija suradnju i razmjenu iskustava.
Na veselim Klanječkim jesenima pozornicu su u svojim lijepim kostimima ispunile i uvijek drage gošće, Mažoretkinje Dubrovčan, koje su nam došle sa svim svojim grupama, klincezama, kadetkinjama, juniorkama i seniorkama, jedne bolje od drugih. Glazbeno-plesni studio “Ritam” omogućio nam je da uživamo u izvedbi  njihove najmlađe plesne skupine, a Tiana Vlaisavljević otpjevala nam je skladbu s kojom je ove godine nastupila na festivalu “Brežice, moje mesto”. Svoj mali nastup s tradicijskim dječjim igrama imao i Dječji folklor KUD-a “Antun Mihanović”.

Nakon glazbenog programa u Studiju Galerije Augustinčić otvorena je zanimljiva izložba „Budući klanječki kipari izlažu” koja predstavlja radove učenika OŠ Antuna Mihanovića nastale tijekom radionica. 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This