Raspisan natječaj za Pjesničku nagradu Antun Mihanović

ožu 20, 2024 by

Raspisan natječaj za Pjesničku nagradu Antun Mihanović

U čast života i djela, godišnjice rođenja pisca hrvatske himne, osamnaestu godinu za redom Gradska knjižnica i čitaonica Antun Mihanović Klanjec raspisuje natječaj Pjesničke nagrade Antun Mihanović kako bi promovirala i približila pisanje i čitanje poezije najmlađim skupinama, okupila mlade pjesnike: učenike osnovnih i srednjih škola te njihove mentore.

Pozivamo djecu i mlade i njihove mentore da se pridruže natječajima i otkriju nam svoje talente, vještine i ljubav prema literarnom i umjetničkom stvaralaštvu.

Uz spomenuti natječaj, drugu godinu za redom, raspisuju se još dva natječaja: natječaj za dodjelu likovne nagrade za učenike osnovnih i srednjih škola, čiji će se radovi naći u tiskanom zborniku, te natječaj za dodjelu nagrade za likovno/grafičko rješenje naslovnice zbornika Pjesnička nagrada „Antun Mihanović“ učenika srednjih umjetničkih škola, čije će rješenje krasiti korice ovogodišnjeg zbornika.

Svečana dodjela nagrada, uz prigodan program i izložbu radova, održat će se 7. lipnja. u Spomen-parku znamenitih Klanjčana, ovisno o vremenskim prilikama.

U nadolazećim mjesecima Gradska knjižnica ponudit će spektar sadržaja i aktivnosti koji spajaju povijest, tradiciju, književnost i umjetnost kroz svima dostupne kulturne sadržaje, likovne i umjetničke radionice i igraonice za najmlađe u našem gradu Klanjcu. Program aktivnosti objavit ćemo uskoro na našim Fb stranicama.

Ravnateljica Gradske knjižnice
Adrijana Čelec

NATJEČAJI:

 

Related Posts

Tags

Share This