Raskoš glazbenog amaterizma na Božićnom koncertu u Klanjcu

pro 27, 2017 by

Raskoš glazbenog amaterizma na Božićnom koncertu u Klanjcu

Prošlog je petka, 22. prosinca 2017., održan u našem gradu tradicionalni božićno-novogodišnji koncert u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović”, Kulturnog centra i Grada Klanjca.

Na samom početku koncerta predstavili su se dječji folklor, pjevačka folklorna skupina te folklorna i tamburaška sekcija domaćeg KUD-a zaželjevši svojim veselim folklornim izvedbama dobrodošlicu mnogobrojnoj publici. 

Prava blagdanska atmosfera obilježila je ovaj koncert na kojem je nastupilo više od 200 glazbenih amatera iz Klanjca, Desinića, Velike Horvatske, Kumrovca i Tuhlja. U glazbenom odabiru izvođača našlo se mjesta i za klasičnu glazbu, ali i neke od najpopularnijih folklornih, zabavnih te pri samom kraju i rock skladbi, a glazbom se za trenutak putovalo širom Hrvatske i svijeta.
Posebno raduje što je domaćin, KUD “Antun Mihanović, nastupio sa svim svojim sekcijama- s dvije grupe dječjeg folklora, tamburaškom, folklornom, folklornom pjevačkom i sekcijom dvorskih plesova. Uvijek simpatične i oku drage igrice najmlađih folkloraša, prelijepi glasovi srednje folklorne skupine koja se predstavila prikazom ivanjskih običaja, atraktivne koreografije prigorskih i pokupskih plesova folklorne sekcije, lijepe narodne skladbe u izvedbi pjevačke skupine uz pratnju tamburaša još jednom su pokazale svu talentiranost članova KUD-a “Antun Mihanović”. Na veliko odobravanje publike naišla je i  nova koreografije Sekcije dvorskih plesova koja se predstavila Splitskim plesovima.
Kao i uvijek do sada posjetitelje koncerta oduševili su pjevački zborovi, podjednako “Đuro Prejac” iz Desinića, kao i svake godine impresivni KUD “Naša lipa” Tuhelj, a posebno iznenađenje za publiku bio je zbor učiteljica klanječke škole.  S klapom “Brv” i Brankom Grebličkim Ventekom pjevala je u glas razdragana publika, a posebne emocije kao i uvijek izazvao je nastup Lucije Jelušić. Vrlo lijepim programom po prvi puta se na klanječkom božićnom koncertu predstavio i KUD “Horvatska”.  Pri kraju koncerta na noge je dignuo publiku Puhački orkestar “Lipa” Tuhelj, a Igor Siročić, Mario Malavec, Ivan Ventek i Joža Pleško okupljeni u bendu Vrijeme vinila i ovaj su put bili točka na i našeg tradiconalnog koncerta. 

Zanimljiv i atraktivan program pripremili su sa svojim izvođačima umjetnički voditelji Rudica Tramišak, Armando Slaviček, Tomislav Križanec, Ivan Kšenek, Filip Meštrović, Mira Petek, Katarina Skrbinac, Vesna Siročić i Vedran Vrhovec kojima treba odati veliko priznanje za trud i prikazani program na kraju još jedne godine, a potvrdila je to i publika na kraju koncerta nagradivši ih gromoglasnim pljeskom.

Tradicionalnu božićno-novogodišnju čestitku građankama i građanima Klanjca te brojnim gostima uputili su odlično raspoloženi predsjednik KUD-a “Antun Mihanović” Goran Iveković, gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek te župan Željko Kolar okruženi s dvjestotinjak izvođača, koji su na kraju uz Vrijeme vinila otpjevali  i tome još pridodali i We wish you a Merry Christmas.

Organizatori koncerta zahvalili su i svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovog velikog glazbenog druženja. Suorganizatoru i pokrovitelju Gradu Klanjcu, vrijednim djelatnicima gradskog komunalnog odjela, “Zelenjak-plinu”, klanječkoj Osnovnoj školi, ravnateljici Meliti Ulama i cjelokupnom tehničkom osoblju škole, akademskoj slikarici Adrijani Čelec i Gradskoj knjižnici za prelijepu scenografiju te tehničkoj ekipi Radija Kaj koja je radila rasvjetu i ozvučenje.
Ugodno predblagdansko druženje nastavljeno je u sportskoj dvorani na tradicionalnom božićno-novogodišnjem domjenku u prisustvu svih izvođača i za zajedničku pjesmu raspoloženih sugrađana.

Tradicionalni božićno-novogodišnji koncert i ove je godine pokazao svu raskoš kulturnog amaterizma u našem kraju te na kraju svakako treba uputiti sve čestitke članovima KUD-ova i njihovim voditeljima na entuzijazmu i velikoj ljubavi uloženoj u stvaralaštvo koje nam je i na samom kraju godine pružilo istinsko zadovoljstvo.

Related Posts

Tags

Share This