Radovi na proširenju gradskog groblja

lis 22, 2021 by

Radovi na proširenju gradskog groblja

U tijeku su radovi na prvoj fazi proširenja klanječkog gradskog groblja u Dolu Klanječkom. 

U ovoj fazi izgradit će se 48 dvostrukih grobnih mjesta, 9 jednostrukih grobnih mjesta, 4 grobnice, 33 mjesta za polaganje urni te kosturnica koje dosad nije bilo na groblju, a vrijednost radova koje izvodi Zajednička obrtnička radnja “Gašpar” iz Polica iznosit će oko 600 tisuća kuna.

Projekt prijeko potrebnog proširenja klanječkog groblja, čija je ukupna vrijednost oko 4 milijuna kuna, Grad Klanjec pripremio je kao svoj novi projekt  za apliciranje na natječaj za mjeru 7.4.1 Programa ruralnog razvoja. Nažalost, natječaj koji je otvoren u srpnju s rokom prijave 30. rujna, za razliku od prijašnjih natječaja, nije uključivao izgradnju groblja kao prihvatljivi trošak.  

S obzirom da na gradskom groblju više nema slobodnih mjesta za prodaju, Grad Klanjec krenuo je u realizaciju ovog projekta po fazama i to vlastitim sredstvima. 

Prema riječima gradonačelnika Zlatka Brleka, već završetkom prve faze osigurat će se dovoljan broj novih grobnih mjesta za duže predstojeće razdoblje, a u realizaciju idućih faza krenut će se kada se osiguraju financijska sredstva, bilo prijavom na neki novi mogući  natječaj koji će biti otvoren ili osiguranjem dodatnih proračunskih sredstava.

Očekuje se da će radovi biti završeni za otprilike mjesec dana te će i na novom dijelu groblja biti mogući ukopi, a građanima omogućena kupnja grobnih mjesta. 

Related Posts

Tags

Share This