Radionice oko Kuće – prijavite se!

lis 26, 2023 by

Radionice oko Kuće – prijavite se!

Udruga Kućni kolektiv i Kuća Klajn organiziraju i ove godine RADIONICE OKO KUĆE.

Radionice glume održat će se od u subotu i nedjelju, 11. i 12., te 18. i 19. studenog 2023. (10-13 i 16-19h), a namijenjene su mladima iz Klanjca i okolice (11 – 16 god).

Voditeljica programa je Mirta Polanović Milovac, akademska glumica iz Zaboka. Diplomirala je Glumu i medije, te magistrirala Glumu u klasi prof. emeritusa Rade Šerbedžije i Lenke Udovički pri Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Do sada je svoje profesionalno iskustvo ostvarila u kazalištima diljem Hrvatske: Hrvatsko narodno kazalište Ivan pl. Zajc, Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Teatar &TD, kazalište Ulysses, Hrvatsko narodno kazalište Varaždin i Zagrebački plesni centar. 2017. nagrađena je nagradom publike za najbolju predstavu i drugom nagradom u kategoriji mladih glumica za autorski projekt monodramu „Zorom – kad je sasvim tiho“ na Malta International Theatre festival na otoku Malti, te dobitnica nagrada za vizualni identitet predstave na BASTeAtar festival u Kragujevcu 2018 godine. Članica je Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU). Dugi niz godina pohađa glumačke radionice i radionice suvremenog plesa unutar Hrvatske i inozemstva. Završila je poslovnu edukaciju voditelja TV-a, radija i medija na Poslovnom učilištu Experta u Zagrebu 2021 godine. Instruktorica je skijanja.Velika ljubiteljica filma, prirode i putovanja.

Prijave i dodatne informacije do 5.11. 2023. mailom:kucaklajn@gmail.com, telefonom 091 568 1222 ili u inbox profila na Facebooku i Instagramu.

Kotizacija za radionicu iznosi 13 eura uz obaveznu pisanu suglasnost roditelja/skrbnika.

 
Radionica suvremenog plesa i pokreta namijenjena mladima i odraslima u subotu 28.10. od 11 do 13 sati koju vodi plesna umjetnica Valentina Miloš (UO 21:21)

21 UPUTA ZA PLES, u suradnji s umjetničkom organizacijom 21:21 iz Zagreba

Izvođačice: Valentina Miloš, Ema Kani, Anika Cetina

Radionica je namijenjena mladim i odraslim osobama zainteresiranima za plesnu umjetnost, polaznicima plesnih skupina i njihovim voditeljima, nastavnicima koji u okviru slobodnih aktivnosti vode plesnu edukaciju.

Metodološki radionica nudi usvajanje alata kojima definiramo kretanje u suvremenom plesu te sudionicima osvještava načine na koje mogu proizvoditi pokret te se kreativno izraziti u polju plesa, a temelji se na isječcima iz predstave “Caroling”

Osim toga, radionica se bavi glasom i pokretom te kao ishodište sadrži vježbe disanja kao uvođenje polaznika u rad s glasom, uz pojašnjenje i anatomskog aspekta glasa koji uključuje respiratorni sustav i govorne organe.

Kroz radionicu se lokalnu publiku želi upoznati sa suvremenim plesom i pokretom, na način kojim se pokretom može iskazati emocija i iskazati neverbalna poruka te im tako omogućiti (bolje) razumijevanje suvremenoplesnih programa.

Suvremeni ples je, uz ostalo, i oblik izvedbe koji može osvijestiti kretanje u okviru vlastitih mogućnosti, individualnih rješenja, te ih navesti na maštanje nekog novog i drugačijeg imaginarnog prostora izvedbe.

Potrebna vam je samo dobra volja, udobna odjeća i obuća i bočica za vodu.

Prijave i dodatne informacije: slanjem maila (kucaklajn@gmail.com), putem društvenih mreža (Facebook ili Instagram profili Kuće Klajn) ili telefonski na 091 568 1222.

Broj polaznika je ograničen na 15.

Nadamo se da ćemo zajednički uživati u istraživanju vlastitih kreativnih mogućnosti i provesti ugodno subotnje prijepodne.

Živio ples! / Vive le danse! / Long live dancing! / Es lebe das Tanzen!

Organizatori su Kućni kolektiv i Kuća Klajn, čiji je program sufinanciran sredstvima Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Klanjca.

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This