Puhački orkestar Lira poveo nas je na putovanje koje ćemo još dugo pamtiti

ruj 11, 2023 by

Puhački orkestar Lira poveo nas je na putovanje koje ćemo još dugo pamtiti

U idiličnoj atmosferi Spomen-parka znamenitih Klanjčana u nedjeljno predvečerje s nevjerojatnom smo lakoćom proputovali pola svijeta i to zahvaljujući više nego izvrsnim članovima Puhačkog koncerta “Lira” iz Kraljevca na Sutli!
Pedesetak, uglavnom vrlo mladih, ali i osobito darovitih svirača, uz potporu nekolicine jednako šarmantnih iskusnijih kolega te pod sigurnom dirigentskom rukom svoga voditelja Igora Kralja, ovaj put u izvrsno odigranoj ulozi kralja pop glazbe Michaela Jacksona, povelo nas je na nezaboravno glazbeno putovanje. Od Francuske, Italije, Grčke, susjedne Slovenije pa onda i preko bare do Amerike, Kube, Meksika, sve do egzotične Tanzanije… A na koncu bilo je lijepo vratiti se ponovno doma uz nenadmašnu Oliverovu Cesaricu, naše Brajde i neslužbenu zagorsku himnu za kraj.
Slušali smo uistinu pomno odabrane svjetske klasike popularne glazbe u odličnoj izvedbi nama Klanjčanima osobito dragog orkestra iz susjedstva,  a kako bi doživljaj bio potpun, orkestar se pobrinuo i za vrlo duhovitu kostimografiju, dok je poseban štih scenskom izgledu dala šminka Maje Vukine Bogović. Ovom glazbenom pričom suvereno nas je vodila kapetanica ove dobro uigrane posade Marija Urek.

Vidjelo se u svakom trenutku ovog samostalnog koncerta kako iza njega stoji veliki trud i još veći entuzijazam “Lire”, od predsjednika Dražena Horvatina, dirigenta Igora Kralja, svih svirača i roditelja mlađih članova pa nam je posebno drago da je to prepoznala i klanječka publika koja je u klanječki park došla u stvarno lijepom broju i na kraju koncerta ustala na noge te tako podržala ovu sjajnu ekipu glazbenih amatera. 

 

Related Posts

Tags

Share This