Prvašići samo hrabro!

ruj 9, 2019 by

Prvašići samo hrabro!

Prvi je dan nove školske godine pa je tako i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek za početak radnoga tjedna imao lijepu i ugodnu obavezu – dočekati i ohrabriti svoje male sugrađane koji su danas krenuli u prvi razred u Klanjcu i Lučelnici. Učenicima, ali i učiteljima, zaželio je još jednu uspješnu školsku godinu, a prvašićima i njihovim roditeljima da sa što manje treme i zabrinutosti prevladaju prve dane. Naglasio je kako imaju najbolje učitelje koji će ih sigurno voditi u svladavanju znanja i biti im pravi primjer odrastanja u vrijedne i dobre ljude. Ove su godine učenici u školu stigli s praznim torbama, a na klupama su ih dočekali udžbenici koje je osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja te radne bilježnice koje su za njih nabavili Krapinsko-zagorska županija i Grad Klanjec. Gradonačelnik je pozvao učenike i njihove mentore da i ove godine ulože osobit trud u postizanje izvrsnih rezultata, a Grad Klanjec će financijski nagraditi sve koji na županijskim ili državnim natjecanjima osvoje jedno od prva tri mjesta. Svoje je učenike prvog dana pozdravila i ravnateljica Melita Ulama pozvavši ih na ozbiljan rad i učenje, kreativnost i suradnju, ali nije zaboravila istaknuti i kako škola znači radost druženja s prijateljima i bezbrojne nezaboravne trenutke koji će im djetinjstvo učiniti sretnim i ispunjenim. 
Mali školski zbor i recitatori izveli su kratki program kojim su na najljepši način dočekali one koji su krenuli u prvi razred pa je prvi njihov sat u školi prošao uz pjesmu i osmjehe na licima. Sigurni smo da će tako biti i dalje tijekom njihovog školovanja u klanječkoj osnovnoj školi i to zahvaljujući učiteljicama i učiteljima te ostalim zaposlenicima škole. U prvi razred s učiteljicom Snježanom Galović krenulo je u Klanjcu 20 učenika.
Jednako srdačno i toplo dočekani su i polaznici prvog razreda u PŠ Lučelnica. Zajedno sa svojim roditeljima jutros je u školu stiglo pet malih učenika prvog razreda za koje su krasnu, raspjevanu priredbicu pripremili njihove starije kolege, a sve kako bi ih ohrabrili i uljepšali im njihov prvi školski dan. Sigurni smo da će i oni koji su jutros stigli u svoj prvi razred s velikim očima, zahvaljujući svom učitelju Ivici Benčiću, već za koji dan biti nasmijani, bučni i veseli.
I mi im želimo uspješnu, ali i lijepu i zabavnu školsku godinu.
Školarce su danas ispred škole dočekali i policajci iz PP Klanjec kako bi svojim prisustvom posebno dali do znanja vozačima da ovih dana, ali i tijekom cijele godine, budu posebno oprezni u blizini naših škola, ali i na drugim prometnicima, vodeći posebno računa o tome da neka djeca sada po prvi put sama pješače od kuće do škole. 

 

Related Posts

Tags

Share This