PROMOCIJA TURISTIČKE PONUDE U ZAGREBU

ruj 3, 2009 by

PROMOCIJA TURISTIČKE PONUDE U ZAGREBU

U okviru promocije projekta “Zagorje, ti moje blago” Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije prošle se subote na Trgu bana Jelačića u Zagrebu predstavila i Turistička zajednica grada Klanjca. Na lijepo uređenom štandu posjetitelji su mogli dobiti promidžbeni materijal kojim klanječka Turistička zajednica promovira jednodnevni izlet u Klanjec pod nazivom “Jedan dan u romantičnom gradu” te svojih top pet kulturno-povijesnih znamenitosti koje se svakako moraju vidjeti ukoliko dođete u Klanjec – Franjevački samostan s crkvom Navještenja Blažene Djevice Marije, sarkofazi obitelji Erdödy, Galerija Antuna Augustinčića, Trg Antuna Mihanovića kao zaštićena spomenička baština te Spomen park s posljednim počivalištima Otona Ivekovića i Antuna Mihanovića.
Na štandu Turističke zajednice degustirala su se, ali i kupovala vrhunska vina klanječkog vinogorja iz podruma obitelji Sever, Petrišić, Posavec te kupinovo vino obitelji Jambrešić.
Turistička zajednica iskoristila je ovu promociju i kako bi Zagrepčane pozvala na svoju najveću tradicionalnu turističku manifestaciju “Zahvalu jeseni u Klanjcu”  koja će se održati od 9. do 11. listopada na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu. Uz ostale sudionike programa, posjetitelje na glavnom zagrebačkom trgu izvrsno su zabavili članovi Tamburaškog sastava “Zelenjak”, a valcer su zaplesali i kostimirani plesači Dvorskih plesova KUD-a “Antun Mihanović”, koji su sigurno bili i najfotografiraniji sudionici programa.
Uz predstavnike Turističke zajednice grada na čelu s predsjednikom Ivanom Petrišićem, tamburaše, plesače i članove Udruge mladih Mozak , na štandu je Grad Klanjec cijelo vrijeme promovirao i klanječki gradonačelnik Željko Kolar, a obišli su ga i zamjenica župana KZŽ Sonja Borovčak, predsjednik TZ KZŽ Ivan Sadaić te brojni Klanjčani koji danas žive u Zagrebu.
Posebno draga gošća Klanjčana bila je zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukićević, koja je provela i nekoliko ugodnih trenutaka u razgovoru s našim gradonačelnikom.
Sljedeća promocija klanječke turističke ponude i predstavljanje “Zahvale jeseni”  u Zagrebu bit će već sredinom rujna.

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply