Posjetitelji oduševljeni predstavljanjem knige Nikole Kristića

velj 9, 2018 by

Posjetitelji oduševljeni predstavljanjem knige Nikole Kristića

Poetsko-glazbenu večer koju je u četvrtak 8. veljače 2018. u klanječkom Kulturnom centru priredio Nikola Kristić sa svojim prijateljima glazbenicima posjetitelji će zasigurno još dugo pamtiti. 

Zbirka pjesama oksimoronskog naziva Daleke blizine na poseban je način uspjela zbližiti pjesnika i književnu publiku, ljubitelje poezije i glazbe. Na ovoj odlično osmišljenoj promociji koju je pjesnik započeo stihovima Jesenjina u svakom se trenutku podjednako uživalo u stihovima ljubavne poezije koju piše Nikola Kristić, u antologijskim pjesmama Tina Ujevića, Arsena Dedića ili u vrhunskom odabiru glazbenih brojeva koje su izveli Željko i Lea Barba, Martina Sabljak i Igor Siročić.

Daleke blizine autorov su književni prvijenac, a kako u pogovoru knjizi piše Vesna Ćuro-Tomić njegove pjesme imaju svježinu mlade duše i stvaralačku zrelost zrelog čovjeka, što se zahvaljujući vrhunskoj interpretaciji samo autora moglo itekako osjetiti na predstavljanju u Klanjcu. 

Kako zbirka sadrži i desetak uglazbljenih pjesama, koje su izvođene na festivalima od Krapine do Požege,  bila je ovo prigoda da se i čuju uz gitaru Željka Barbe, skladatelja, gitariste i pjevača, glazbenog urednika Hrvatskog radija i autora ili suatora nekih od najpoznatijih uspješnica Miroslava Škore.

O knjizi u kojoj svaku pjesmu prati i likovni jezik slikara Marija Tomasa i podjednako impresivno dizajnersko oblikovanje Nade Dogan s autorom je razgovarala Snježana Horvatin.

Ovu opuštenu i romantičnom atmosferom ispunjenu kulturnu večer pred Valentinovo, uz već spomenutog Željka Barbu, svojim glazbenim izvedbama oplemenili su i mlada, uspješna violinistica i pjevačica Martina Sabljak iz Varaždina te gost-domaćin Igor Siročić kojima se rado pridružila i sama publika.