Projekt za besplatnu prekvalifikaciju dugotrajno nezaposlenih

srp 15, 2019 by

Projekt za besplatnu prekvalifikaciju dugotrajno nezaposlenih

Ako ste dugotrajno nezaposleni i zainteresirani za besplatnu prekvalifikaciju, dodatno obrazovanje i osposobljavanje možete se javiti u Gradsko društvo Crvenog križa Krapina radi evidencije i daljnjeg dogovora.

Naime, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina provodi EU projekt „Jednake mogućnosti svima – za bolju budućnost Hrvatskog zagorja“ sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u okviru kojeg će organizirati i financirati formalnu edukaciju za prekvalifikaciju 32 osobe – pripadnika ciljnih skupina projekta i to u institucijama koje provode tu djelatnost (srednje škole, pučka otvorena učilišta… s područja KZŽ).
Polaznici formalne edukacije će nakon uspješnog završavanja odabranog tečaja steći nove kvalifikacije i diplomu te će ih moći upisati u svoje radne knjižice.
Edukacija je za polaznike potpuno besplatna, kao i putni trošak odlaska i povratka s edukacije (isto je osigurano financijskim sredstvima projekta).

Glavni cilj projekta jest povećati mogućnost zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba* i pripadnika marginaliziranih skupina.

GDCK Krapina trenutno je u procesu prikupljanja informacija o tome koji se programi za prekvalifikaciju nude u Krapinsko-zagorskoj županiji. Također je u procesu identifikacije zainteresiranih osoba – kandidata formalnih verificiranih edukacija, a kako bi se do jeseni mogle oformiti grupe i započeti s edukacijom.

Zainteresirane osobe mogu se javiti u Crveni križ Krapina radi evidencije i daljnjih dogovora.
Broj telefona: 049 371 141
E-mail: jednake.mogucnosti.svima@gmail.com

Mogu se javiti dugotrajno nezaposleni, a to su : (1) osobe do 25 godina starosti koje su u trenutku ulaska u projekt nezaposlene najmanje 6 mjeseci bez prekida; odnosno (2) osobe starije od 25 godina koje su u trenutku ulaska u projekt nezaposlene najmanje 12 mjeseci bez prekida. Trajanje nezaposlenosti dokazuje se potvrdom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnosno potpisivanjem izjave o nezaposlenosti.

Druga ciljna skupina projekta su dugotrajno nezaposlene osobe i pripadnici marginaliziranih skupina s prebivalištem/boravištem u Krapinsko-zagorskoj županiji. Ukoliko je sudionik pripadnik marginalizirane skupine (invalid, liječeni ovisnik, primatelj zajamčene minimalne naknade…), u tom slučaju ne mora biti dugotrajno nezaposlen, već samo nezaposlen.

Related Posts

Tags

Share This