Proglašena prirodna nepogoda za Grad Klanjec

sij 19, 2021 by

Proglašena prirodna nepogoda za Grad Klanjec

Župan Željko Kolar je u utorak 19. siječnja 2021. godine proglasio prirodnu nepogodu za područje Grada Klanjca nastalu uslijed uzastopnih potresa krajem 2020. i početkom 2021. godine koji su pogodili područje Grada Klanjca pri čemu su nastale velike materijalne štete na stambenim, gospodarskim i društvenim objektima.

Za sada je šteta utvrđena na 43 objekta, a prva procjena štete iznosi čak 13 milijuna i 900 tisuća kuna. Već sada je jasno da će sanacija šteta na klanječkom području biti vrlo zahtjevna i skupa, s obzirom da su najviše stradali spomenici kulture u povijesnoj jezgri grada. Najveća oštećenja, koja će zahtijevati konstruktivnu sanaciju, nastala su su na tornju i crkvi Navještenja BDM, a potrebni radovi ovoga trenutka procjenjuju se na cca 4 milijuna kuna te na dječjem odjelu Gradske knjižnice koji trenutno ima i žutu naljepnicu.

Grad Klanjec poziva građane da štetu prijave na posebnom obrascu, a sve detalje možete pronaći na https://www.klanjec.hr/prijavite-stetu-od-potresa-do-27-sijecnja/

 

Related Posts

Tags

Share This