PRIOPĆENJE GRAĐANIMA GRADONAČELNIKA KLANJCA

ožu 20, 2020 by

PRIOPĆENJE GRAĐANIMA GRADONAČELNIKA KLANJCA

Drage sugrađanke i sugrađani,

Zahvaljujem se na vašem dosadašnjem ozbiljnom i odgovornom ponašanju u ovoj nadasve ozbiljnoj situaciji.
Pozivam vas da se i dalje STROGO pridržavate svih mjera koje je radi sprječavanja širenja virusa COVID-19 donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatski zavod za javno zdravstvo te da pratite sve buduće obavijesti o primjeni mogućih novih mjera. Napominjem da će Stožer civilne zaštite Grada Klanjca u suradnji s policijom svakodnevno pratiti primjenu propisanih mjera zaštite i promptno reagirati u slučaju potrebe.
Molim vas da učinite sve kako bi svoje socijalne kontakte sveli na najmanju moguću mjeru. Posebno to molim sve naše starije i možda bolesne građane. Ostanimo doma ovih dana poučeni iskustvima drugih koje je ova kriza pogodila puno jače i s vrlo teškim posljedicama. Ovo nije trenutak u kojem smijemo pomišljati na to da se to događa samo negdje drugdje i nekome drugome jer nas i najmanja neopreznost nekoga od nas može sve zajedno dovesti u vrlo ozbiljnu epidemiološku situaciju. Učinimo to zbog sebe, ali i zbog drugih. Molim vas da u svakom trenutku imate u mislima svoje možda starije roditelje, naše djedove i bake i sve kronične bolesnike čije zdravlje ovoga trenutka ovisi o našem odgovornom ponašanju. 
Posebno molim djecu (i roditelje) da ne koriste dječja igrališta i parkove za zajedničku igru.
Na području Grada Klanjca to je zabranjeno. Privremena obustava nastave u školama i rada vrtića ima za cilj smanjiti na najmanju moguću mjeru međusobna druženja i kontakte među djecom, zato nemojmo to činiti sami. Ovo je prilika za uživanje u internetu i televiziji koje vam obično mi odrasli branimo i kontroliramo!!!
Zahvaljujem svim našim sugrađanima koji su se javili, a i dalje se svakodnevno javljaju kako bi kao volonteri pomogli i stavili se na raspolaganje Stožeru civilne zaštite, Gradskom društvu Crvenog križa i ostalim službama.
Za sve informacije i bilo kakvu pomoć koja je potrebna vama ili znate nekoga od svojih susjeda, rodbine, prijatelja koji pomoć trebaju, možete nas slobodno kontaktirati na telefonski broj 550 250, dok je dežurni telefon za dostavu namirnica i lijekova Gradskog društva Crvenog križa Klanjec 095/569-2088 otvoren svaki dan od 8:00 do 18:00 sati.

Vjerujem i siguran sam da će svatko od nas svojom ozbiljnošću i odgovornošću pridonijeti tome da što prije stanemo na kraj ovoj epidemiji i vratimo se normalnom svakodnevnom životu.
Do tada, čuvajte sebe i svoje bližnje!

Gradonačelnik Klanjca
Zlatko Brlek

Related Posts

Tags

Share This