Prijatelji iz Wilamowica u Klanjcu

svi 7, 2014 by

Prijatelji iz Wilamowica u Klanjcu

Povodom ovogodišnjeg Dana grada Klanjca u petak, 2. svibnja stigla je u Klanjec delegacija bratskog grada Wilamowica sa zamjenikom gradonačelnika Stanislawom  Gawlikom, potpredsjednikom Gradskog vijeća i direktorom Kulturnog Centra Wilamowica, Aleksanderom Nowakom i Jolantom Danek, stručnom suradnicom u Kulturnom Centru.
Uz ugodno trodnevno druženje u Klanjcu, gosti iz Poljske u pratnji gradonačelnika Grada Klanjca Zlatka Brleka bili su na sastanku sa županom Krapinsko – zagorske županije Željkom Kolarom i zamjenicom župana Jasnom Petek. Tom su prigodom razmijenjena iskustva vezana uz pisanje projekata i povlačenje sredstava iz EU fondova. Izaslanstvo je predstavilo projekte koje su realizirani i koje imaju u planu realizirati, kao što su igrališta, domovi kulture i škole, a župan Krapinsko – zagorske županije predstavio je 5 projekata vrijednih 30 milijuna eura i projekte škola. Razmijenjena su iskustva i mišljenja vezana za školstvo, kulturu i gospodarstvo.

Tijekom svog boravka u Klanjcu izaslanstvo Wilamowica obišlo je u organizaciji svojih domaćina Varaždin, Trakošćan i Samobor te prisustvovalo svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada.

Related Posts

Tags

Share This