“PRIČA O HIMNI” – NOVI PROJEKT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE

ožu 20, 2013 by

“PRIČA O HIMNI” – NOVI PROJEKT UČENIKA OSNOVNE ŠKOLE

Učenici 6. i 7. razreda OŠ Antuna Mihanovića Klanjec i ove će godine sudjelovati na Smotri projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. S mentoricom Jadrankom Husnjak, prof. povijesti, ove su se godine odlučili za projekt pod nazivom Priča o himni.
Tematsko područje koje obuhvaća ovaj, još jedan hvalevrijedan projekt klanječkih osnovaca, kulturna je baština, kulturne vrijednosti i stvaralaštvo, razvoj zavičajnog, nacionalnog i hrvatskog domovinskog identiteta.
Učenicima je cilj proučiti povijest hrvatske himne, približiti je učenicima i zainteresirati ostale sugrađane za jedan od glavnih nacionalnih simbola države te na taj način podržati ideju da se ta kulturna baština stavi u funkciju društvenog i kulturnog razvoja lokalne zajednice.
Hrvatska himna vezana je uz Antuna Mihanovića čije ime nosi i klanječka škola. U Klanjcu i u bližoj okolici postoji više lokacija i spomenika koji upućuju na prisustvo autora himne u ovom kraju.
Učenike je potaknula i ideja na čijoj realizaciji radi Grad Klanjec o otvaranju Kuće europskih himni u Klanjcu, koji bi na taj način postao mjesto učenja o hrvatskoj, ali i ostalim europskim himnama. 
U okviru provedbe svog projekta, uz provedbu anketa i bojnih razgovora, učenici će tiskati i promidžbeni prospekt s prijevodom na njemački i engleski jezik, a namjera im je građanima i posjetiteljima Klanjca približiti Lijepu našu i spomeničku baštinu vezanu uz ime Antuna Mihanovića u klanječkom kraju.
Na fotografijama su učenici povijesne grupe tijekom razgovora u Kulturnom centru i Turističkoj zajednici grada Klanjca.

Related Posts

Tags

Share This