Prezentacija programa povodom Međunarodnog dana muzeja u GAA

svi 14, 2024 by

Prezentacija programa povodom Međunarodnog dana muzeja u GAA

Petra Šoltić, Muzeji i STEAM? Skulptura i minerali!, Studio Galerije Antuna Augustinčića, Klanjec,  17. svibnja 2024. u 11:30 – prezentacija programa povodom Međunarodnog dana muzeja

Uoči Međunarodnog dana muzeja, u četvrtak 17. svibnja 2024. u 11:30, u Studiju Galerije Antuna Augustinčića u Klanjcu, Ulica dr. Ivana Broza 2, viša kustosica – pedagoginja Petra Šoltić predstavit će svoj program Muzeji i STEAM? Skulptura i minerali!, kojim Galerija Antuna Augustinčića sudjeluje u 29. edukativnoj muzejskoj akciji Muzeji i STEAM?! te odgovara ovogodišnjoj ICOM-ovoj temi obilježavanja Međunarodnog dana muzeja Muzeji za edukaciju i istraživanje.

Muzeji i STEAM? Skulptura i minerali!

 Skulptura Konj u pokretu izrađena je od bronce.

Taljenjem različitih metala dobivena je bronca.

Elementi metali u prirodi tvore spojeve mineralne.

Ako potražiš, u Galeriji  ćeš pronaći zanimljivu zbirku minerala.

Minerale ćeš otkriti kao umjetnička djela prirode!

Program Muzeji i STEAM? Skulptura i minerali! realiziran je uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te u suradnji s Prirodoslovno-matematičkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a temelji se na izložbi sirovih minerala koji sadrže elemente za koje je prethodnom analizom utvrđeno da se u određenim postotcima nalaze u leguri bronce kojom je odlivena Augustinčićeva monumentalna skulptura Konj u pokretu.

Voditelj GAA:
Božidar Pejković, muzejski savjetnik

 

Related Posts

Tags

Share This