Izložba Ujedinjeni u različitosti za Klanječke jeseni

srp 14, 2013 by

Izložba Ujedinjeni u različitosti za Klanječke jeseni

Grad Klanjec i Kulturni centar Klanjec u petak, 12. srpnja 2013. u dvorani Gradske knjižnice organizirali su prezentaciju izložbe “Ujedinjeni u različitosti”.
Najavnu izložbu budućeg muzejskog postava i projekta razvoja kulturnog turizma Klanjca i okolice vezanog uz bogati baštinski potencijal,  Antuna Mihanovića i hrvatsku himnu te prezentaciju ostalih himni europskih zemalja predstavili su voditeljica projekta Snježana Pintarić, autori likovnog postava Željko i Lana Kovačić, koautorica izložbe Vedrana Juričić te pomoćnica ministrice kulture Vesna Jurić Bulatović.

Prezentaciji u Klanjcu u petak su prisustvovali i župan Željko Kolar i njegova zamjenica Jasna Petek te pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, a domaćin im je bio klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek. 

Stručni suradnici na projektu pod nazivom Kuća europskih himni predstavili su koncept izložbe koja bi ove jeseni trebala najaviti budući muzejski postav. U prostoru franjevačkog samostana javnosti će se pokazati dio zamišljene idejne koncepcije, dosad prikupljeni materijal vezan uz Antuna Mihanovića i hrvatsku himnu, način na koji će se u budućem multimedijalnom postavu prezentirati himne pojedinih europskih država, ali i dio bogatog fundusa zavičajne zbirke.
Najavna izložba pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora priređuje se s ciljem senzibiliziranja javnosti jer je namjera Grada Klanjca, koji je na ovom projektu okupio niz uistinu renomiranih stručnjaka, cijeli projekt Kuće europskih himni pokušati financirati sredstvima fondova Europske unije.
Najavna izložba “Ujedinjeni u različitosti” otvorit će se 4. listopada 2013. i bit će to ujedno i program otvaranja ovogodišnje “Zahvale jeseni  u Klanjcu”.

 

 

Related Posts

Tags

Share This