PREVENCIJOM DO ZDRAVLJA

pro 20, 2011 by

PREVENCIJOM DO ZDRAVLJA

 

Udruga za promicanje zdravlja “Korak po korak do zdravlja” Klanjec u ovogodišnjem je jesensko-zimskom terminu organizirala dva predavanja za svoje članove i zainteresirane građane.
Predavanje “Što znamo o plućima” održala je dr. med. Ljerka Narančik Gurović  i na pomalo neobičan način zainteresirala slušatelje kako bi što više pažnje ubuduće posvetili svojim plućima.
U adventsko vrijeme, vrijeme darivanja i vrijeme kad se s osobitom pažnjom odnosimo prema bolesnima, starima i nemoćnima, Udruga je zajedno sa Zagorskom ligom protiv raka Krapinske Toplice priredila akciju “Zajedno protiv raka”.
Predavanje pod nazivom “Kako spriječiti i rano otkriti rak” održala je dr. med. Jasna Gmajnički. Uz zanimljivu slikovnu prezentaciju dr. Gmajnički upozorila je na sve one važne trenutke na koje u brizi za vlastito zdravlje treba obratiti pozornost, a koje često zanemarujemo. Riječ je o preventivnim pregledima koji zapravo traže vrlo malo našeg vremena, a presudni su za rano otkrivanje mnogobrojnih zloćudnih bolesti za čije je liječenje najvažnije upravo rano otkrivanje.
Nakon predavanja organizatori su okupljene posjetitelje razvedrili božićnom tombolom i prigodnim kalendarom Lige za 2012. godinu. Iako su se gotovo sve pripremljene tombole prodale već na početku večeri jer je prihod namijenjen nabavi medicinske opreme za bolnice u Krapinskim Toplicama i Zaboku, ipak je sve koji su se uključili u ovu, još jednu humanitarnu akciju, razveselilo i to što su sve bile dobitne pa se u veseloj atmosferi punoj smijeha komentiralo i tko je što dobio.
Po več ustaljenoj tradiciji članovi Udruge “Korak po korak do zdravlja”  i članovi Zagorke lige protiv raka s područja grada Klanjca počastili su prisutne s veselim domjenkom. Predsjednica Udruge “Korak po korak do zdravlja” Jasna Gmajnički, dr.med. i dopredsjednica Lige Nada Jačmenica,dr.med., srdačno su zahvalile svim prisutnima, aktivistima te sponzorima koji su omogućili bogatu božićnu tombolu i tisak kalendara te uputile prigodne čestitke i želje za što bolje zdravlje svim članovima i građanima grada Klanjca i Krapinsko-zagorske županije u 2012. godini.

Related Posts

Tags

Share This