Prekrasni dojmovi nakon gostovanja klanječkog KUD-a u Bihaću

kol 27, 2018 by

Prekrasni dojmovi nakon gostovanja klanječkog KUD-a u Bihaću

Uspješna i vrlo lijepa suradnja između KUD-a “Hasan beg Bišćević” iz Bihaća i Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović” Klanjec, započeta tijekom prošlogodišnje “Zahvale jeseni u Klanjcu”, nastavljena je protekloga vikenda. Naime, klanječki kudovci bili su na uzvratnom dvodnevnom gostovanju u ovom lijepom bosanskohercegovačkom gradu te zajedno sa svojim iznimno srdačnim domaćinima sudjelovali u projektu domaćeg kulturno-umjetničkog društva pod nazivom “Ljeto na Uni”, a koje je sufinancirao Grad Bihać.

Bihaćkoj publici predstavili su se cjelovečernjim koncertom održanim u subotu, 25. kolovoza u dvorani Kulturnog centra. Klanječki kulturni amateri predstavili su izbor folklornih skladbi u izvedbi svoje folklorne pjevačke skupine uz pratnju tamburaša, folklorna sekcija izvela je pjesme i plesove Hrvatskog zagorja, a sekcija dvorskih plesova u svojim raskošnim kostimima vratila je publiku u nostalgična vremena valcera i polki s kraja 19. stoljeća. Klanjčanima se na pozornici pridružila i vrlo atraktivna te odlično uvježbana folklorna skupina KUD-a “Hasan beg Bišćević” te glazbeni ansambl “Zvuci sa Une”.

Nastavljena je tako  kulturna suradnja između dva društva koja će zasigurno i nadalje biti jednako plodonosna te publici donositi nove vrijedne doživljaje poput ovog jer je KUD “Hasan beg Bišćević” ove godine i jedan od mnogobrojnih službenih inozemnih partnera Grada Klanjca u programu Europa za građane, a koji će se se realizirati od 5.- 7. listopada u Klanjcu.
Jedno od najznačajnih postignuća višegodišnjeg uspješnog sudjelovanja u programu Europa za građane za Grad Klanjec, a osobito za članove KUD-a “Antun Mihanović” Klanjec je ne samo partnerstvo u dosadašnjim projektima, već izgrađeno iskreno i duboko prijateljstvo s kulturnim amaterima iz prijateljskih gradova. U neformalnim  druženjima koje su za Klanjčane priredili srdačni domaćini to se na najbolji način pokazalo i tijekom boravka u Bihaću. Ljubazni domaćini, odlična organizacija uz veliku brigu i trud predsjednika Nermina Hadžića, članove Rasemu i Esada Delića te svih ostalih članova koji su u svoje domove primili klanječke kudovce, puno smijeha, pjesme i odlične atmosfere doprinijeli su tome da su dojmovi s ovog kratkog, ali vrlo sadržajnog putovanja predivni.

 Zahvaljujući svojim srdačnim domaćinima članovi KUD-a “Antun Mihanović”  posjetili su u nedjelju turističko naselje Art Natura gdje ih je oduševila iznimna ljepota rijeke Une koju nije moglo umanjiti niti kišno vrijeme. Iznimno lijepi dojmovi svakako su garancija novih susreta članova ova dva KUD-a, kako na Uni tako i na Sutli.

Related Posts

Tags

Share This