Prekrasna filmska glazbena priča u Klanjcu

kol 31, 2023 by

Prekrasna filmska glazbena priča u Klanjcu

Još jednu čarobnu glazbenu priču svojoj vjernoj klanječkoj publici i posjetiteljima koji ne propuštaju ovaj prekrasan glazbeni događaj u našem gradu i to gotovo dvosatnim koncertom održanim u srijedu 30. kolovoza ispričali su Lucija Jelušić Šimatović, naš poznati bariton Ivan Šimatović, Vokalni kvartet Sweet Harmony (Lucija Jelušić, Ana Barić,  Manuela i Daniela Budišćak) uz instrumentalnu pratnju Ognjena Gravore, Lucije Kovačić, Ane Barić i Roberta Pajića.

Za ovogodišnji, treći po redu Koncert pod zvijezdama u okviru Klanječkog kulturnog ljeta, ovi fenomenalni glazbenici odabrali su filmsku glazbu.
Iako postoji svojevrsni žal  što je i drugu godinu zaredom zbog kiše ovom koncertu nedostajao naš parkić, velika platana i mjesečina, već s prvim songovima iz filmova koje smo voljeli, zaboravili smo da smo u gradskoj dvorani i uistinu se činilo da smo pod zvijezdama.

Želja naših glazbenika bila je odvesti posjetitelje na putovanje svijetom filmske glazbe i uz filmske isječke prisjetiti ih na neke od najpoznatijih skladbi od početaka zvučnog filma pa sve do današnjih dana, a sudeći po reakcijama publike, aplauzu i glasnim uzvicima odobravanja koji su se mogli čuti u dvorani gotovo nakon svake izvedbe, u tome su u potpunosti i uspjeli. Vrijeme je proletjele u trenu uz vrlo atraktivne i svima dobro poznate songove poput Lollipopa, Thats amore, Que sera sera, Moon river, Parla piu piano, I will always love you, …, a prisjetili smo se u izvanrednim vokalnim, ali instrumentalnim izvedbama, glazbe koja je obilježila domaći film i televizijske serije.

Izvrsnu organizaciju i glazbenu produkciju koncerta “Film i glazba” i ove je godine potpisao Glazbeno-plesni studio Ritam, Dubravke i Alena Jelušića, uz podršku pokrovitelja koncerta Krapinsko-zagorska županije, Grada Klanjca, Turističke zajednica Biser Zagorja i Kulturnog centra Klanjec.

 

Related Posts

Tags

Share This