Prekrasan božićno-novogodišnji koncert oduševio mnogobrojnu publiku

pro 18, 2023 by

Prekrasan božićno-novogodišnji koncert oduševio mnogobrojnu publiku

Prošle je subote, 16. prosinca 2023., održan još jedan tradicionalni božićno-novogodišnji koncert u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Antun Mihanović”, Kulturnog centra i Grada Klanjca i s pravom se može reći da je zahvaljujući prekrasnom glazbeno-plesnom programu kulturnih amatera stiglo u grad i ono pravo radosno blagdansko raspoloženje.

U sportskoj dvorani klanječke škole okupili su se članovi gotovo svih kulturno-umjetničkih društava iz našeg kraja i predstavili publici dio svog glazbenog stvaralaštva, a brojni posjetitelji i ovaj su put svojim pljeskom, uzvicima odobravanja i podrške nadmašili sva očekivanja izvođača i organizatora. Tako je još jednom topla, srdačna i domaća atmosfera obilježila ovaj koncert na kojem su uz sve sekcije domaćina, KUD-a “Antun Mihanović”, nastupili još Pjevački zbor Kraljevec na Sutli, Pjevački zbor “Đuro Prejac” iz Desinića, Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Naša lipa” Tuhelj, Pjevački zbor Župe Klanjec, Klapa “Brv” i po prvi put Puhački orkestar “Lira” iz Kraljevca na Sutli.

Koncert su otvorili Igor Siročić i Božićni band prekrasnom skladbom Arsena Dedića i tako na najljepši način zaželjeli dobrodošlicu publici koja je ovu subotnju večer odlučila provesti uz domaće glazbene amatere.  Pjevačka skupina domaćina nastavila je uz prekrasnu pjesmu Prva je vura te noći, a njihovom izvrsnom nastupu svakako je na poseban način pridonijela odlična violinistica Maria Jović. 
Po prvi put je koreografiju zagorskih plesova Dragice Gajšak izvela mlađa folklorna skupina domaćeg KUD-a, a 1o mladih folklorašica i dva folkloraša koji su vježbali uz voditelja Nikolu Hrbuda diglo je publiku na noge. Vjerujemo da je pljesak na otvorenoj sceni bio itekako dobar poticaj za budući rad. 

Na veliko odobravanje publike naišle su i dvije plesne točke Sekcije dvorskih plesova, prekrasan valcer uz Larinu pjesmu i razigrana Romany polka uz jedano razigranu i zanimljivu kostimografiju. Folklorna sekcija predstavila se s dvije koreografije svog voditelja Nikole Hrbuda i teško je reći je li se publici više svidjelo Međimurje ili Baranja. Izvrsne koreografije, jednako izvrsna izvedba, a posebno iznenađenje bio je zajednički nastup domaćih folkloraša i njihovih prijatelja, plesača ZFA dr. Ivan Ivančan. Uz tamburaše na čelu s Danijelom Rožankovićem bio je to baš pravi blagdan za sve ljubitelje folkora, a takvih u Klanjcu nije malo.

Kao i uvijek do sada posjetitelje koncerta oduševili su i pjevački zborovi, podjednako “Đuro Prejac” iz Desinića, pjevačice i pjevači iz susjednog nam Kraljevca na Sutli te kao i svake godine KUD “Naša lipa” Tuhelj, a ove je godine župski zbor imao daleko manju tremu od prošlogodišnjeg premijernog nastupa na gradskom koncertu te je oduševio s dvije lijepe božićne pjesme. Puhački orkestar “Lira” sa svojih pedesetak svirača još jednom je iznenadio publiku svojim glazbenim odabirom i izvedbom, a s velikim je odobravanjem publika pozdravila nastup Klape Brv. 

Za prelijepu atmosferu u kojoj su se u pravu blagdansku glazbenu čaroliju pri kraju koncerta spojili izvođači na pozornici i publika u dvorani pobrinuo se Božićni bend s Igorom Siročićem, Jožom, Sarom i Stelom Pleškom, Tonijem i Lukom Glasom i Danijelom Ivićem te ne čudi da se uz njih spontano zaplesalo i na pozornici, ali i u publici, pri čemu svakako treba istaknuti Jakova Šoštara koji se svojim saksofonom premetnuo u pravu zvijezdu koncerta.

Ovaj zanimljiv i atraktivan glazbeni program pripremili su sa svojim izvođačima umjetnički voditelji  Armando Slaviček, Tomislav Križanec, Igor Kralj, Stjepan Horvat, Danijela Stanišak, Vesna Siročić, Nikola Hrbud i pater Drago Brglez i svakako im treba odati veliko priznanje za trud i prikazani program na kraju još jedne godine.

Tradicionalnu božićno-novogodišnju čestitku građankama i građanima Klanjca te gostima iz susjednih mjesta uputili su odlično raspoložena predsjednica KUD-a “Antun Mihanović” Melita Ulama, gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek te župan Željko Kolar.

Organizatori koncerta srdačno zahvaljuju na potpori i pomoći ravnateljici i svim zaposlenicima i učenicima naše škole, a posebno Marini i Melaniji koje su i ove godine pripremile prefini domjenak, Borisu i Štefu  iz gradskog komunalnog pogona, Tomislavu i Matiji iz škole, i već pridruženim članovima KUD-a Željku Iliću i dečkima iz Zelenjak –plina, DVD-u iz Gredica, OŠ Tuhelj, restoranu “Zelenjak”, tehničkoj ekipi Smash Tomice Šobana i Mladenu Banu na krasnim fotografijama.

Pokrovitelj ovog lijepog blagdanskog susreta bio je i ove godine Grad Klanjec.

Ugodno predblagdansko druženje nastavljeno je u sportskoj dvorani na tradicionalnom božićno-novogodišnjem domjenku u prisustvu svih izvođača i velikog dijela publike, a posebno se ove godine uživalo u dodatnom glazbenom programu i to ne bilo kakvom. Naime, glazbeni gosti bili su naši ponajbolji tamburaši, članovi TS Savski valovi  pa se s pravom može reći da je ovogodišnji božićno-novogodišnji koncert bio najljepša glazbena čestitka.

Related Posts

Tags

Share This