PREDSTAVNICI WILAMOWICA PONOVNO U KLANJCU

svi 6, 2013 by

PREDSTAVNICI WILAMOWICA PONOVNO U KLANJCU

Povodom ovogodišnjeg Dana grada Klanjca već u četvrtak, 2. svibnja stigla je u Klanjec delegacija bratskog grada Wilamowica i to u nikad jačem sastavu. Trinaest gradskih vijećnika na čelu s predsjednikom te zamjenik gradonačelnika Stanislaw Gawlik. Među vijećnicima koji su posjetili Klanjec bili su predstavnici vatrogasaca, sportskih udruga, predsjednica odbora za reviziju, predsjednik odbora za proračun, predsjedniko odbora za kulturu i turizam te direktor i zamjenica direktora Doma kulture.
Uz ugodno trodnevno druženje, organiziran je i radni sastanak na kojem se razgovaralo o budućoj suradnji. Osim dosadašnje kulturne razmjene vrlo su izgledni slični programi između klanječkih i poljskih vatrogasaca i sportaša, a već početkom lipnja u Wilamowicama bi se trebali susresti obrtnici i gospodarstvenici zainteresirani za moguću poslovnu suradnju.
Gosti iz Poljske posjetili su u petak u pratnji zamjenika gradonačelnika Zlatka

Brleka glavni grad te razgledali Zagrebačku prvostolnicu, Gornji grad, a u Hrvatskom saboru ugostila ih je zastupnica Dunja Špoljar. Također su prisustvovali i svetoj misi povodom blagdana sv. Florijana, a u svečanim odorama njihovi su se vatrogasci pridružili klanječkim. Na svečanosti povodom Dana grada u ime delegacije Wilamowica prisutnim Klanjčanima i uzvanicima obratio se zamjenik gradonačelnika Stanislaw Gawlik.
Bilo je vremena i za opuštene trenutke u kojima se najbolje produbljuju prijateljstva, a osim znamenitosti Klanjca i Muzeja Staro selo, na zamolbu samih gostiju iz Poljske koji su željeli vidjeti zagorsku klet, ugostila ih je obitelj Zamuda i to u dobroj, veseloj i raspjevanoj atmosferi, kako i priliči našim pajdaškim druženjima u kleti. Subotnje poslijepodne proveli su sa svojim domaćinima na Trgu Antuna Mihanovića uživajući u programu “Dobro je, klanječko je”.

zp8497586rq

Related Posts

Tags

Share This