Predstavljena knjiga Cvjetka Leža

stu 15, 2015 by

Predstavljena knjiga Cvjetka Leža

Završetak programa u ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici “Antun Mihanović” Klanjec pripao je književnoj večeri u kojoj je predstavljena nova zbirka pjesama zabočkog liječnika Cvjetka Leža.

Iako je Hrvatskozagorsko književno društvo kao nakladnik potpisalo već više od tridesetak naslova, miris nove knjige uvijek je iznova jednako uzbudljiv, rekla je na promociji Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec, dodavši kako su između  korica knjige Junak svoga vremena sabrani, ne samo stihovi, lijepo i pažljivo poredane riječi, stilski i jezično dotjerane zahvaljujući naravno i velikom trudu prof. Cesarca, lektora i korektora, već su se stisle beskrajne emocije, nezamjenjiva sjećanja, strahovi, ljubavi, životni gubitci, ali i dobitci pjesnika.

O pjesniku i njegovom novom pjesničkom ostvarenju na promociji je govorio Božidar Brezinščak Bagola, koji ovu knjigu potpisuje u ime nakladnika kao predsjednik HZKD-a, ali i kao urednik.

A kada su u pitanju one glazbene emocije, onda ni odabir glazbenika za ovu večer nije naravno bio slučajan. Čini se da se između senzibiliteta pjesnika Cvjetka Leža i pjevača klape Bistrica može itekako staviti znak jednakosti što su vrsni pjevači iz Marije Bistrice još jednom pokazali.

Nadahnuto je odabrane stihove iz treće zbirke pjesama Cvjetka Leža čitao Dubravko Sidor, čiji specifičan sonorni glas klanječka književna publika uvijek voli iznova čuti, a veliki interes posjetitelja najbolje je došao do izražaja u gotovo jednosatnom autorovom potpisivanju knjiga ljubiteljima poezije na kraju ove lijepe književne večeri u Klanjcu.

Related Posts

Tags

Share This