Predstavljanje slikovnice Abecedica autorice Barbare Beronja

pro 5, 2018 by

Predstavljanje slikovnice Abecedica autorice Barbare Beronja

Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović” Klanjec u suradnji s nakladničkom kućom Golden marketing – Tehnička knjiga priređuje u petak 7. prosinca 2018. godine u 17:00 sati predstavljanje slikovnice ABECEDICA.
Autorica stihova i koncepta slikovnice je Barbara Beronja, profesorica filozofije i hrvatskoga jezika i književnosti koja radi u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića u Klanjcu, a ilustratorica je Korina Hunjak.

ABECEDICA je zbirka domišljatih i ritmičnih pjesmica u stihu, namijenjenih djeci od najranije dobi pa do nižih razreda osnovne škole. Osim pjesmica sadrži i velik broj vedrih i toplih ilustracija koje su s pjesmicama povezane slovima abecede. Riječ je o didaktičkoj slikovnici koja potiče razvijanje interesa za čitanje i navike čitanja, razvoj komunikacijskih vještina, razvoj koncentracije, rano i spontano usvajanje slova, opažanje i promišljanje odnosa i pojava djetetova neposrednog okruženja, a slikovnica ujedno povezuje obitelj i promiče općeljudske vrijednosti. 

Slikovnicu će u Klanjcu predstaviti urednica Nataša Maletić, recenzentice Martina Starčević Perica, prof. logopedije i autorica bloga Martininblog.hr. i Mira Petek, učiteljica razredne nastave, koja će se osvrnuti na ključne aktivnosti pripreme djece za upis u osnovnu školu.

Predstavljanje ove drugačije slikovnice bit će popraćeno i zanimljivim glazbenim programom u kojem će za svoju kolegicu iz škole zapjevati učiteljski zbor “Svaka treća Petra” i J.R. August ( klanječkim osnovcima i kolegama iz škole znan i kao Nikola Vranić). Ravnateljica Gradske knjižnice Maja Vukina Bogović, uz ovo predstavljanje, organizira i likovnu radionicu s početkom u 15:30 sati na Dječjem odjelu Gradske knjižnice pa pozivamo sve predškolce i osnovce da donesu svoju majicu, platnenu torbicu, a može i traperice i dizajniraju svoju ABECEDICU.

Iznenađenje za najmlađe čitatelje priprema i sama autorica jer će nakon predstavljanja slikovnice biti vremena i za zanimljivu zajedničku kreativnu radionicu uz igrice i “slatki” završetak.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, male i velike!