Katalog Neodoljiva Hrvatska predstavljen u Klanjcu

tra 17, 2014 by

Katalog Neodoljiva Hrvatska predstavljen u Klanjcu

Na svom proputovanju kroz Hrvatsko zagorje najveći turistički katalog na svijetu predstavljen je u srijedu, 16. travnja 2014. i u Klanjcu i to u atraktivnom prostoru rekonstruirane kripte obitelji Erdödy u franjevačkom samostanu.

Katalog koji svojom kvalitetnom izvedbom postavlja nove standarde turističke promocije Hrvatske kandidiran je za Guinness- knjigu rekorda u kategoriji najvećeg kataloga. Na sadržaju kojim je opisana Hrvatska sa svim vrednotama i turističkim potencijalima za razvoj radilo je preko 50 stručnih suradnika, a o tijeku realizacije ovog zanimljivog programa na kojem se radilo pune tri godine te budućim planovima i daljnjem razvoju projekta Neodoljiva Hrvatska okupljenim posjetiteljima u Klanjcu govorila je autorica Sunčana Matić iz agencije Lux promocija, naglasivši kako je nastavak organizacija 1. kongresa održivog ekološkog turizma u Hrvatskoj s međunarodnim sudjelovanjem koji je najavljen za 14.11. 2014.   u Kristalnoj dvorani hotela The Westin Zagreb.

Svoje zadovoljstvo što i građani Klanjca mogu uživo pogledati najveći svjetski turistički katalog, uz čestitke na uspješnom projektu, izrazio je gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek naglasivši kako su sarkofazi obitelji Erdödy uz koje se ovom prigodom našao katalog sasvim sigurno djelić neodoljive Hrvatske.

Promociji projekta svoju je podršku od početka dao i župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar koji je na klanječkoj prezentaciji ponovio kako su sredstva za turizam u županijskom proračunu za ovu godinu udvostručena, a to ulaganje u promociju Hrvatskog zagorja svoje rezultate pokazuje već i na početku ovogodišnje sezone jer se bilježi i rast dolazaka stranih gostiju, kao i porast broja noćenja.

Ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Ricijaš predstavila je klanječku kulturnu baštinu s naglaskom na kulturno-povijesni značaj franjevačkog samostana te umjetničku vrijednost skupocjenih metalnih sarkofaga članova poznate plemenitaške obitelji Erdödy. Sarkofazi prezentirani u atraktivnom prostoru samostanskog podruma čine klanječku posebnost u ponudi kulturnog turizma te njihova ljepota i vrhunska izvedba oduševljavaju posjetitelje iz cijelog svijeta, a domaćoj su javnosti još uvijek nedovoljno poznati. Sarkofazi se mogu razgledati uz najavu Turističkoj zajednici ili Kulturnom centru Klanjec ( tel. 049 551 002, e-mail: kultura@klanjec.hr).

S tri glazbena broja reprezentativnih pjesama domaćih autora publici se predstavio te obogatio ovo predstavljanje Ivan Papišta na saksofonu.

 

Related Posts

Share This