Promocija knjige Kronike s ruba zaborava

tra 12, 2014 by

Promocija knjige Kronike s ruba zaborava

Hrvatskozagorsko književno društvo iz Klanjca izdalo je još jednu knjigu i to već devetnaestu u svojoj biblioteci Književnost. Riječ je zbirci pripovjedaka Stjepana Paulića pod nazivom Kronike s ruba zaborava.
Knjiga je predstavljena u Kulturnom centru Klanjec, sjedištu Hrvatskozagorskog književnog društva, u petak, 11. travnja.
O knjizi i zanimljivom autoru  govorili su recenzenti Mirko Ivanjek i Željko Vegh te lektorica i korektorica izdanja Ančica Ivanjek. Okupljene ljubitelje književnosti pozdravio je predsjednik HZKD-a Božidar Brezinščak Bagola, a program je vodila Snježana Ricijaš.

Mirko Ivanjek u svojoj je recenzije ovog autorovog prvijenca, između ostalog, napisao: “Njegovi se memoari ne odnose na velike ljude i događaje u važnim prostorima i trenucima, osim iznimno Matoša, on protagoniste svoga sjećanja nalazi u malim, marginalnim ljudima na periferiji Zagreba ili okolici. Manirom vrsnog slikara i pisca on upravo kroz takve ljude najbolje dočarava duh Zagreba u vremenu kad su još gradovi imali dušu. Njegova sućutnost za malog čovjeka i njegovu sudbinu ubrzo postaje dio čitačevih emocija.”

U glazbenom programu šansonama koje su nas podsjetile na velika književna imena, Antuna Gustava Matoša i Vesnu Parun, predstavio se kantautor Đuro Pišpek.

Related Posts

Tags

Share This