U Klanjcu predstavljena knjiga Sugovori Davorina Vujčića

tra 9, 2016 by

U Klanjcu predstavljena knjiga Sugovori Davorina Vujčića

Hrvatskozagorsko književno društvo i Kulturni centar Klanjec u petak, 8. travnja 2016. godine u Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice “Antun Mihanović” priredili su u prisustvu gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka, brojnih umjetnika, autorovih kolega, dugogodišnjih suradnika, prijatelja te vjerne klanječke publike predstavljanje knjige Sugovori Davorina Vujčića.

Knjiga je izašla u biblioteci Esejistika Hrvatskozagorskoga književnog društva, a činu ju zbirka od 42 eseja, predgovora i pogovora monografijama naših suvremenih likovnih umjetnika, tekstova u katalozima pojedinih izložbi, izrečena slova u prigodi otvorenja izložbi, recenzija, prikaza u časopisima koji su nastali u razdoblju od ožujka 1996. do ožujka 2016. Tekstovi su svjedočanstvo o našoj kulturnoj i umjetničkoj stvarnosti te, posebice, o našemu domaćem likovnom životu i stvaralaštvu njegovih sudionika.
Prostor autorova zanimanja su afirmirani umjetnici, ali i slikari i kipari koji uz neprijeporni talent još nisu oblikovali u potpunosti svoj izraz ili pak oni na koje smo nepravedno zaboravili.
Nakana Hrvatskozagorskog književnog društva bila je skupiti ih na jednom mjestu, procjenjujući da imaju i visoku literarnu vrijednost. Predgovor knjizi napisao je Ive Šimat Banov, lektor i korektor je Ivan Cesarec, a knjiga je izašla uz potporu Krapinsko-zagorske županije i tvrtke Končar – Niskonaponske sklopke i prekidači d.o.o.

Knjigu je predstavila urednica Vlasta Horvatić Gmaz, o autoru je govorila Snježana Horvatin, a posebno nadahnut glazben program izveli su Aljoša i Biel Mutić na saksofonima.

Related Posts

Tags

Share This