Moto klub “Sokol” Klanjec predstavio svoju foto monografiju

svi 7, 2016 by

Moto klub “Sokol” Klanjec predstavio svoju foto monografiju

Zanimljivo događanje u okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Klanjca priredio je Moto klub “Sokol”. Uz svoju 15. godišnjicu rada klanječki motoristi priredili su i tiskali foto monografiju koja na jedinstveni način objedinjuje aktivnosti kluba od njegovog osnutka do danas.

Monografija je predstavljena u petak, 6. svibnja 2016. u  Izložbenoj dvorani Gradske knjižnice, a na promociji se okupio velik broj klanječkih bajkerica i bajkera te članova kluba iz drugih sredina.
Prije samog predstavljanja članovi kluba bili su i na panoramskoj vožnji, a zatim se i fotografirali ispred spomenika Antunu Mihanoviću za potrebe neke buduće monografije. Mala izložba motora parkiranih ispred klanječke Gradske knjižnice uistinu je bila prava mala atrakcija.

Na povijest kluba posjetitelje je u petak podsjetio predsjednik Ivan Petrišić Keko, a nakon toga je urednik monografije Mladen Županić predstavio samu knjigu koja je u prvom dijelu donosi tekstove o inicijativi za osnivanje, klanječkim oldajmeristima, aktivnostima kroz ovih 15 godina, o organizaciji međunarodnih enduro natjecanja, uključivanju motorista u društveni život lokalne zajednice, zatim popise članova od osnutka do danas, a nakon toga pregršt fotografija s putovanja i druženja.
Potporu izdavanju knjige dali su Krapinsko-zagorska županija i Grad Klanjec, pa je ovom prilikom predsjednik kluba uručio knjigu klanječkom gradonačelniku Zlatku Brleku, koji pak je motoristima zaželio još puno sigurnih kilometara.

Uz predstavljanje monografije Moto klub “Sokol” Klanjec 2000. – 2015., otvorena je i izložba slika Likovne udruge “Oton Iveković”, a druženje je nastavljeno u Klanječkoj pelnici, uz puno smijeha i duhovitosti koja krasi motoriste. Upravo time bio je inspiriran i poklon kojim su se članovi kluba odlučili odužiti uredniku knjige za uloženi trud i vrijeme u njenu pripremu.

Related Posts

Tags

Share This