Predsjednik Sabora pokrovitelj svečanosti u Zelenjaku

kol 27, 2015 by

Predsjednik Sabora pokrovitelj svečanosti u Zelenjaku

U Hrvatskom Saboru održana je u srijedu, 26. kolovoza 2015. godine sjednica Organizacijskog odbora za obilježavanje 80. obljetnice otkrivanja spomenika hrvatskoj himni Lijepa naša domovino i 180. obljetnice prvog pisanog spomena hrvatske himne.
Pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke, a u organizaciji Krapinsko-zagorske županije i Općine Kumrovec svečanost obilježavanja ove obljetnice održat će se u Zelenjaku ispred spomenika Lijepoj našoj 18. rujna 2015. u 17,00 sati.
Predsjednik Organizacijskog odbora i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko istaknuo je značaj himne kao državotvornog simbola Hrvatske, a župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar predstavio je članovima Odbora prijedlog programa svečanosti te su dogovoreni daljnji koraci u organizaciji ove vrijedne obljetnice.
U radu Organizacijskog odbora sudjeluju i predstavnici Grada Klanjca, gradonačelnik Zlatko Brlek i ravnateljica Kulturnog centra Snježana Horvatin, a tim povodom u Klanjcu će biti otvorena i izložba posvećena hrvatskoj himni i Antunu Mihanoviću, a koja će ujedno predstaviti i budući postav Kuće europskih himni. Izložba će biti postavljena u Izložbenoj dvorani Kulturnog centra Klanjec.

Related Posts

Tags

Share This