Predsjednik Sabora na izložbi o himnama u Klanjcu

ruj 21, 2015 by

Predsjednik Sabora na izložbi o himnama u Klanjcu

Prigodom obilježavanja 80. obljetnice otkrivanja spomenika hrvatskoj himni u Zelenjaku i 180. obljetnice objavljivanja Mihanovićeve Horvatske domovine u Danici, Kulturni centar Klanjec priredio je u svojoj izložbenoj dvorani izložbu o himnama koju je u petak, 18. rujna otvorio predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.

Ravnateljica Kulturnog centra Snježana Horvatin na otvorenju je istakla kako je ova izložba tek izvadak iz mnogo veće koja je 2013. otvorena u prostoru franjevačkog samostana kao najava buduće Kuće europskih himni u Klanjcu. Na izložbi je prezentirana dokumentacija i arhivski izlošci koje prikuplja Kulturni centar Klanjec već niz godina, a vezani su uz Antuna Mihanovića i hrvatsku himnu. Ali je ovom izložbom jednako tako pokazan i dio izložaka koji je vezan uz ostale europske himne, od kojih svaka krije niz posebnosti i zanimljivosti.

Predsjednik Sabora Josip Leko, župan Željko Kolar, saborska zastupnica Dunja Špoljar, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol te ostali uzvanici i posjetitelji sa zanimanjem su uz vodstvo Željka Kovačića, jednog od autora  izložbe, razgledali izložbu.

Related Posts

Tags

Share This