Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Predionicu Klanjec

sij 26, 2018 by

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Predionicu Klanjec

Drugog dana boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u četvrtak, 25. siječnja 2018. i Predionicu Klanjec.

Predsjednica je u pratnji župana Željka Kolara, gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka, zamjenika gradonačelnika Zvonka Severa, potpredsjednika Gradskog vijeća Igora Jambrešića i direktora Predionice Gorana Ivekovića obišla pogon, upoznala se s proizvodnjom ove uspješne klanječke tvrtke te porazgovarala s radnicama i radnicima.

Direktor Goran Iveković naglasio je kako su svi u Predionici zadovoljni zbog ovog posjeta na najvišoj državnoj razini i smatraju ga priznanjem za njihovo uspješno poslovanje. Direktor Iveković upoznao je predsjednicu RH i sa završenim investicijskim ciklusom u visini od 45 milijuna kuna i otvaranjem četrdesetak novih radnih mjesta, ali ujedno najavio i nova ulaganja u proširenje proizvodnje i to od 30 milijuna kuna u narednih godinu do godinu i pol dana.

Gradonačelnik Zlatko Brlek uručio je predsjednici poklon u kojem su se našli isključivo klanječki proizvodi poput autohtonog klanječkog vina Sokol iz podruma obitelji Sever, kupinovog vina i pekmeza OPG-a Jambrešić te suhomesnatih proizvoda Mesnica Borošak kao dokaz izvrsnosti domaćih proizvođača. Gradonačelnik je istaknuo i kako se država mora konačno odrediti da li joj je strateški interes razvoj malih, ruralnih krajeva ili je to tek mrtvo slovo na papiru. 

Nakon Predionice predsjednica je obišla i Zelenjak, gdje je položila cvijeće ispred spomenika hrvatskoj himni. 

Izvor: KZŽ i Radio Kaj

Related Posts

Tags

Share This