PREDIONICA KLANJEC DOBITNIK ZLATNE KUNE

stu 9, 2011 by

PREDIONICA KLANJEC DOBITNIK ZLATNE KUNE


U utorak, 8. studenog 2011. Gospodarska komora Hrvatske, Županijska komora Krapina, dodjelila je priznanja najuspješnijim zagorskim poduzećima u 2010. godini. Drugu godinu zaredom dobitnik Zlatne plakete u kategoriji srednjih trgovačkih društava je klanječka Predionica d.o.o.
Predionica danas zapošljava 106 radnika, a bavi se proizvodnjom viskoznog prediva koje gotovo u cijelosti plasira na inozemna tržišta. Prošle su godine ostvarili prihod od 98,1 milijun kuna i dobit od  te dobit u visini 7.694.299 kuna.

Predionica Klanjec izgrađena je 1962. godine i sljedeće će godine obilježiti 50. godišnjicu rada. U početku je bila specijalizirana za proizvodnju pamučnog češljanog prediva visoke finoće. Ubrzo nakon toga počinje i proizvodnja (prva u Hrvatskoj) mješavina poliestera i pamuka. Tijekom pedesetak godina postojanja kapaciteti proizvodnje, organizacijski oblici i broj zaposlenih mijenjali su se prema uvjetima tržišta i napretku tehnologije.
Prema riječima Suzane Rašeta, koja je u ime tvrtke primila ovogodišnju Zlatnu plaketu, kupci od Predionice Klanjec danas mogu naručiti isključivo predivo od prirodnog vlakna – viskoze, i to u različitim modalitetima: viskoza, tenzel i modal. Osim osnovnog standardnog prediva, kupac može dobiti i predivo po posebnoj želji koje se može proizvesti s raspoloživom opremom.
Proizvodni pogon radi 24 sata dnevno tijekom cijele godine, a dnevna proizvodnja doseže 16 tona prediva i u cijelosti se izvozi. Lohn poslovi koji su u zadnjih desetak godina dominirali u strukturi proizvodnje postepeno smanjuju svoj udio te se povećava puna proizvodnja koja se uglavnom izvozi na tržište južne Amerike.
Predionica Klanjec postigla je razinu kvalitete koja zadovoljava najviše kriterije u izradi visokovrijednih tkanina i pletiva, a osnovno obilježje rada Predionice Klanjec je garancija kvalitativne stalnosti svake narudžbe. Uz kvalitetu, kratak i garantiran rok isporuke te povoljna cijena glavni su elementi konkurentnosti Predionice Klanjec.

Priznanje Županijske komore znači i da će Predionica Klanjec biti među nominiranim kandidatima za Zlatnu kunu Hrvatske gospodarske komore.

 

Related Posts

Tags

Share This