Najljepše božićne pjesme u župnoj crkvi

pro 15, 2014 by

Najljepše božićne pjesme u župnoj crkvi

Kulturni centar Klanjec i župa Navještenja Blažene Djevice Marije Klanjec priredili su u nedjelju, 14. prosinca u večernjim satima predbožićni koncert u klanječkoj crkvi.

Koncert u Klanjcu bio je drugi iz ciklusa koncerata koji se u ovo predbožićno vrijeme održavaju zahvaljujući inicijativi i trudu članova klape Ftićek i njihovih prijatelja iz MPZ “Bistrani . Prvi je održan prošloga tjedna u Bistri koja je slavila i svoj Dan općine, a u nedjelju, 21. prosinca publiku očekuje i koncert u crkvi u Dubravici.

Koncert je otvorio Muški pjevački zbor “Bistrani” s voditeljem i dirigentom Hrvojem Banajom, nakon njih nastupio je Mješoviti pjevački zbor “Kraljevec na Sutli” koji kraće vrijeme radi pod voditeljskom palicom talentiranog mladog glazbenika Tomislava Križanca. Četiri skladbe iz repertoara božićnih pjesama publika je čula u izvedbi Klape Ftićek, a u programu je nastupio i p. Franjo Jesenović sa skladbom Rekoše proroci. Božićni recital “Badnja noć”, autora p. Franje Jesenovića, čuli smo u lijepoj izvedbi Ivane Grahovac.
Lijepu glazbenu večer u ovo vrijeme došašća i priprave za Božić okončao je Pjevački zbor Župe Navještenja Blažene Djevice Marije Klanjec.