OGRANAK MH UGOSTIO ZDRAVKA MRŠIĆA

ožu 21, 2013 by

OGRANAK MH UGOSTIO ZDRAVKA MRŠIĆA

Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu organizirao je za svoje članove i sve zainteresirane slušatelje zanimljivo i intrigantno predavanje pod nazivom „ EUROPSKA UNIJA KAO POLITIČKA ZAJEDNICA „ koje je u Klanjcu, u dvorani iznad Gradske knjižnice “Antun Mihanović”,  u srijedu, 20. ožujka 2013. održao mr.sc. Zdravko Mršić.
Zdravko Mršić bio je prvi hrvatski ministar vanjskih poslova i prvi direktor Agencije za restrukturiranje i razvoj RH. Prošlih je desetljeća objavio čitav niz članaka, razgovora i osvrta o politici, geopolitici, gospodarstvu i ljudskim vrijednostima. Osamdesetih godina prošlog stoljeća objavio je niz knjiga o kršćanskoj duhovnosti, a posljednja objavljena knjiga iz 2012. nosi naslov Podjela zapada – Prostorna država i otvoreno društvo.
Da su razmišljanja ovog istaknutog hrvatskog intelektualca kršćanskog svjetonazora o Europskoj uniji kao političkoj zajednici potaknule posjetitelje predavanja i na vlastita promišljanja, najbolje svjedoči veliki interes kojeg su nakon predavanja pokazali za objavljene knjige mr. Mršića.

 

Related Posts

Tags

Share This