Interaktivno predavanje psihologinje dr.sc. Radojke Kraljević

stu 5, 2022 by

Interaktivno predavanje psihologinje dr.sc. Radojke Kraljević
Udruga “Korak po korak do zdravlja” Klanjec organizirala je u četvrtak 3. studenog u multimedijalnoj dvorani Studija Galerije Antuna Augustinčića predavanje doc.dr.sc. Radojke Kraljević pod nazivom “Roditeljstvo u obiteljima s djecom s teškoćama u razvoju”.
 
Ovom vrlo zanimljivom i višestruko korisnom intereaktivnom predavanju radioničkog tipa prisustvovao je vrlo lijepi broj iznimno zainteresiranih roditelja i članova obitelji djece s teškoćama, učitelja, odgojitelja, ravnateljica osnovnih škola i dječjih vrtića iz Klanjca, Tuhlja, Kumrovca, zdravstvenih djelatnika.  Svima je zajednička želja da budu što bolje educirani i da i na taj način rastu zajedno sa svojom djecom ili djecom s kojom su u svakodnevnom kontaktu u svojim institucijama. Bilo je ovo uvodno predavanje u okviru projekta “Ukorak s vama – podrška roditeljima i djeci s poremećajima iz spektra autizma”, na trenutke i vrlo emotivno jer je svatko od sudionika izložio svoju osobnu priču i razlog dolaska, a nastavit će se novim aktivnostima već za dva tjedna. Ovaj prvi susret s psihologinjom dr.sc. Kraljević izvrsno je poslužio za identifikaciju problema s kojima se roditelji, ali i zaposlenici u vrtićima i školama najčešće susreću i koje će razvojne teškoće kod djece biti u fokusu pažnje u budućim aktivnostima Udruge “Korak po korak do zdravlja”. 
doc.dr.sc. Kraljević istaknula je kako svako dijete s teškoćama zaslužuje individualni pristup, roditelji potporu i razumijevanje institucija, ali i zajednice, a inkluzija u redovnom vrtiću i školi, kada je god moguća, predstavlja najveću dobrobit za dijete. 
 
Na našim stranicama objavljivat ćemo i dalje informacije vezane uz buduće aktivnosti u okviru ovog važnog i višestruko korisnog projekta Udruge “Korak po korak do zdravlja” pa vas pozivamo da nas pratite, ali i da se uključite.  
 
Projekt financijski podupiru KZŽ, HEP i Grad Klanjec.
 

Related Posts

Tags

Share This