PREDAVANJE I IZLOŽBA UZ DAN GRADA

svi 7, 2012 by

PREDAVANJE I IZLOŽBA UZ DAN GRADA

Četvrtak, 3. svibanj 2012. bio je rezerviran za dva vrlo lijepa kulturna događaja kojeg su priredile u zajedničkoj suradnji  tri klanječke kulturne ustanove zajedno, uključivši se tako u ovogodišnji program obilježavanje Dana grada Klanjca.

Vrlo zanimljivo predavanje održano je u Galeriji Antuna Augustinčića, autora Davorina Vujčića.
Dugogodišnji kustos Galerije Augustinčić predstavio se publici  jednim u nizu predavanja kojima Galerija prezentira onaj dio svoje muzejske aktivnosti koji je manje vidljiv široj javnosti i to pod nazivom Iz fototeke GAA: Antun Augustinčić (1900. – 1979.). Okosnicu predavanja činila je prezentacija stotinjak fotografija iz fototeke Galerije  kojima je i to uoči majstorova rođendana ( 4. svibanj ), Galerija Antuna Augustinčića podsjetila na život i djelo jednog od najvećih hrvatskih kipara.

Nakon predavanja, u svojoj izložbenoj dvorani Gradska knjižnica i čitaonica “Antun Mihanović”  i Kulturni centar Klanjec priredili su otvaranje izložbe akademske slikarice-grafičarke Maje Vukina Bogović. Riječ je o drugoj izložbi ove autorice u istom prostoru, no nakon apstrakcije,  po prvi put riječ je o izložbi  figurativnih slika i motiva.
Pogled na Veliki Tabor, Klanjec sa samostanom. Trakošćan, Pepinu grabu, polja makova ili perunike u tehnici akrilika predstavljaju jednu sasvim novu Maju. Prema riječima autorice, inače ravnateljice klanječke Gradske knjižnice, vjerojatno je to jedan novi početak, a ova izložba prvi korak prema tome.
Izložbu je pred brojnom publikom otvorio klanječki gradonačelnik Željko Kolar.


Related Posts

Tags

Share This