VolontirAJMO i u Klanjcu

tra 22, 2018 by

VolontirAJMO i u Klanjcu

Uz malo dobre volje i u odličnom raspoloženju klanječki volonteri iskoristili su prekrasno subotnje prijepodne (21. travnja 2018.) kako bi u ekološkoj akciji očistili i uredili šumsko šetalište i okoliš oko kapele sv. Florijana, zaštitnika grada.
Mali i veliki volonteri, članovi Ekološke udruge “Japica”, Športskog ribolovnog društva “Sutla”, HPD-a “Cesargrad”, DVD-a Klanjec, Udruge “Korak po korak do zdravlja” i drugih, uz malu organizacijsku pomoć Grada Klanjca i Kulturnog centra, postali su tako dio projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje” koji provodi Mreža udruga Zagor s partnerskim organizacijama, a jedna od njih je i Lokalna akcijska grupa Zagorje- Sutla. Klanječka akcija ujedno je bila i dio volonterske akcije #ajmoLAG – AJMO! U ZAJEDNICI VOLONTIRAJMO!  Volontersku akciju LAG Zagorje-Sutla financijski je podržao s 3.000 kuna.

Bila je to i prigoda da se ekološki osviješteni građani Klanjca prisjete i 22. travnja koji se obilježava kao Dan planeta Zemlja. 
Nakon akcije su se klanječki volonteri  ispunjeni zadovoljstvom zbog zajedničkog angažmana kojim su u tek nekoliko sati odvojenoga slobodnog vremena učinili nešto lijepo i korisno za svoju zajednicu, rado malo i podružili ispred Gradske knjižnice.

Volonterske akcije u zajednici provode se u okviru projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje”. Projekt provodi Mreža udruga Zagor sa partnerskim organizacijama: Društvo „Naša djeca“ Zabok, Krapinsko-zagorska županija, Lokalna akcijska grupa Zagorje-Sutla, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Osnovna škola Janka Leskovara, Volonterski centar Zagreb i ACT Grupa. Ukupna vrijednost projekta iznosi 704.473,28 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 100%.

 

Related Posts

Tags

Share This