Poziv za sudjelovanje na treningu „Jačanje kapaciteta za sudjelovanje u procesu donošenja odluka“

sij 22, 2014 by

Trening „Jačanje kapaciteta za sudjelovanje u procesu donošenja odluka“ se provodi u okviru projekta „Građani i građanke imaju moć“, a kojeg provodi CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, dok su partneri Mreža udruga Zagor, Krapinsko-zagorska županija, Grad Klanjec i Zaklada Giacomo Brodolini iz Rima (Italija) u Krapinsko-zagorskoj županiji. Projekt financira Europska unija kroz program IPA “Jačanje regionalnih i lokalnih struktura za podršku razvoju civilnoga društva”.

Cilj projekta “Građani i građanke imaju moć” je razviti održive i participativne demokratske mehanizme te unaprijediti participaciju građana/ki i organizacija civilnog društva u donošenju odluka na lokalnom i regionalnom nivou. Kroz 16 mjeseci koliko traje projekt organizirati će se trening za jačanje kapaciteta OCD-a u Krapinsko-zagorskoj županiji, osnovati regionalni savjet za razvoj civilnog društva, donijeti regionalni Kodeks o savjetovanju zainteresirane javnosti te provesti kampanja informiranja građana i građanki o procesu donošenja odluka u lokalnoj zajednici.

Trening „Jačanje kapaciteta za sudjelovanje u procesu donošenja odluka“ namijenjen je predstavnicima/cama organizacija civilnog društva, kao i predstavnicima/cama lokalne samouprave i institucija koje sudjeluju u procesima donošenja odluka na području Krapinsko-zagorske županije. Cilj je treninga steći znanja o participatornim modelima sudjelovanja građana/ki i relevantnih dionika u procesu donošenja odluka, upoznati modele dobre prakse iz Europske unije te upoznati metodološke alate za upravljanje procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici. Trening će se odvijati kroz dva modula. Prvi modul će se održati 14. i 15. veljače (petak i subota) u Zaboku u trajanju od 9:30 – 17:00 sati.

Poziv i prijavni obrazac nalaze se u nastavku.

poziv_trening_people

prijavnica_trening_people

Related Posts

Tags

Share This