POTPORE ZA NOVOROĐENE BEBE

sij 21, 2012 by

POTPORE ZA NOVOROĐENE BEBE

U četvrtak, 19. siječnja 2012. zamjenik gradonačelnika Zlatko Brlek i predsjednik Gradskog vijeća Mirko Lunko u prostoru Gradske knjižnice “Antun Mihanović” uručili su roditeljima s područja grada Klanjca financijsku potporu koju Grad iz svojih proračunskih sredstava osigurava za novorođenu djecu. Pomoć iznosi 1.000 kuna za prvo i 2.000 za drugo i svako sljedeće dijete.
U ugodnom razgovoru s gradskim čelnišvom ovom su se prigodom našli roditelji dvanaestero novorođenih malih sugrađana, od kojih je većina na prijem došla sa svojim bebama.
 U ime Društva “Naša djeca” prigodni poklon s dječjim potrepštinama predala im je tajnica Društva “Naša djeca” Klanjec Mirjana Smičić Slovenec, a besplatnu člansku iskaznicu Gradske knjižnice ravnateljica Maja Vukina Bogović.
Zamjenik gradonačelnika Zlatko Brlek, uz iskrene čestitke i najbolje želje roditeljima i djeci, spomenuo je nekoliko vrijednih programa kojima Grad Klanjec nastoji osigurati što bolje uvjete za najmlađe sugrađane. Tako će najznačajniji projekt Grada u idućoj godini svakako biti izgradnja novog dječjeg vrtića, tu je i uređenje dječjih igrališta koja se planiraju s vremenom urediti u svim klanječkim naseljima te nastojanje da Grad uskoro dobije status Prijatelja djece.

Novorođene Klanjčanke i Klanjčani:
Tea Fistrić, Tin Horvatin, Veronika Brlek, Aron Smičić, Sara Martinović, Lana Babić, Niko Ratkajec, Hana Havrle, Anja Hrestak, Rok Petek, Lea Babić i Magdalena Jurinčić.