Dodijeljeni ugovori za učeničke i studentske pomoći

pro 16, 2019 by

Dodijeljeni ugovori za učeničke i studentske pomoći

Gradonačelnik Zlatko Brlek u nedjelju 15. prosinca 2019. potpisao je ugovore s učenicima, studentima i njihovim roditeljima o dodjeli učeničkih i studentskih pomoći za ovu školsku, odnosno akademsku godinu.
Grad Klanjec iz proračunskih sredstava dodijelio je ove godine 10 financijskih pomoći za učenike srednjih škola u pojedinačnom iznosu od 250,00 Kn mjesečno te 3 studentske u iznosu od 550,00 kn. Pomoći su dodijeljene prema socijalnom kriteriju ili temeljem dosadašnjeg uspjeha u školovanju.

Pri potpisivanju ugovora gradonačelnik je istaknuo kako su ove godine svi prijavljeni na natječaj ostvarili pravo na pomoć, a nada se da će ova financijska potpora biti roditeljima dobrodošla s obzirom da troškovi srednjoškolskog, a osobitog studentskog školovanja, nisu mali. Naglasio je i kako će Grad u idućoj školskoj, odnosno akademskoj godini gotovo sigurno povećati pojedinačne iznose kojima će se financijski podupirati učenike i studente, a mijenjat će se i pravilnik o dodjeli pa je izgledno da će se podupirati i školovanje za deficitarna zanimanja, osobito ona u strukovnom obrazovanju srednjoškolaca koja nedostaju na našem području. Učenicima je zaželio puno uspjeha u školovanju, a bila je to naravno i prigoda za božićno-novogodišnju čestitku koju su gradonačelnik, učenici, studenti i njihovi roditelji međusobno razmijenili u ovo nedjeljno jutro.

 

Related Posts

Tags

Share This