Potpisan ugovor o financiranju izgradnje reciklažnog dvorišta vrijedan gotovo 2 milijuna kuna

svi 8, 2018 by

Potpisan ugovor o financiranju izgradnje reciklažnog dvorišta vrijedan gotovo 2 milijuna kuna

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek potpisao je u ponedjeljak, 7. svibnja 2018. godine Ugovor o izgradnji i opremanju reciklažnog dvorišta. Ugovor je s druge strane potpisala prokuristica tvrtke HIS d.o.o. iz Donje Višnjice, koja je nakon provedenog postupka javne nabave odabrana kao najpovoljniji ponuđač. Potpisivanju ugovora prisustvovali su i direktor Goran Petković te gradski pročelnik Gordan Šoban.
Vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.960.418,60 kn.

Ovaj, za našu lokalnu zajednicu i kvalitetu života naših građana, izuzetno važan projekt financira se u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.; Specifični cilj – Smanjena količina otpada koja se odlaže na odlagališta.

Kao što je poznato Grad Klanjec prijavio se na natječaj koje je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike raspisalo krajem ožujka 2017. godine, a kao prihvatljivom prijavitelju za izgradnju reciklažnog dvorišta odobreno mu je sufinanciranje troškova iz Kohezijskog fonda Europske unije u iznosu od 1.999.395,75 kn. Sufinanciranje iznosi 84,99%.
Nakon izgradnje Studija Galerije Antuna Augustinčića sredstvima fondova EU i tri uspješno realizirana programa Europa za građane te odobrenog financiranja izrade strategije razvoja turizma, ovo je novi, vrlo vrijedan projekt u Gradu Klanjcu koji će biti financiran europskim novcem.

Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta -Grad Klanjec, provodi se kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. te je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Europske unije.

  

Projekt će se provoditi sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava koji su potpisali Grad Klanjec, Ministarstvo zaštite okoliša (PT1) i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (PT2).         

                   „Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj”

Related Posts

Tags

Share This