Posljednji vikend Ljetnog kina Martin

ruj 1, 2023 by

Posljednji vikend Ljetnog kina Martin
Posljednji vikend Ljetnog kina Martin očekuje vas od petak 1. rujna do nedjelje 3. rujna u parku Kuće Klajn.
 
• U petak 1. rujna na programu je film LUNANA, prekrasna posveta učiteljima, ispričana kroz priču Ugyena koji nevoljko pristaje odraditi zadnju godinu učiteljske prakse u zabačenom selu. Film smješten u očaravajući planinski Butan topla je priča o prijateljstvu i rušenju predrasuda, nominirana za nagradu Oscar za najbolji međunarodni film 2022. godine. Kako kaže jedan od likova iz filma: “Učitelj je osoba koja oblikuje budućnost.”
Vjerujemo da se i filmskim ostvarenjima poput ovog, koji univerzalnošću priče odjekuje i preko granica i kultura, oblikuje naša budućnost.
• Subotnja večer, 2. rujna, rezervirana je za PAULINU P., vjerojatno najpoznatiju učenicu trećeg razreda. Filmska adaptacija popularne školske lektire Sanje Polak oduševila je i male i velike širom Hrvatske, a oduševit će i vas. Premda je film od prošlog tjedna dostupan na streaming platformi Netflix, čvrsto ostajemo pri tome da je magija zajedničkog gledanja filma na velikom platnu neprocjenjiva. Uostalom, doma nikad nećete imati tako veliki ekran 
• Za kraj, nagrađivani francuski animirani film MOJ ŽIVOT KAO TIKVICA, film kojeg smo nekoliko puta morali otkazati zbog kiše. Nadamo se da nam vremenski uvjeti u nedjelju 3.9. neće uskratiti gledanje ove predivne priče (koja nema veze s povrćem!) koja osvještava važnost ljubavi i sigurnosti doma, iskrenog prijateljstva i međusobnog prihvaćanja.
Film se prikazuje na originalnom, francuskom jeziku uz hrvatske titlove.
 
Projekcije počinju u 20:30h, ulaz je slobodan!
 
 

Related Posts

Tags

Share This