Posjet predstavnica američkog veleposlanstva

kol 8, 2013 by

Posjet predstavnica američkog veleposlanstva

U sklopu svojih aktivnosti Grad Klanjec i Gradsku knjižnicu i čitaonicu Antuna Mihanovića posjetile su u utorak, 27. srpnja 2013. predstavnice Veleposlanstva SAD  u Hrvatskoj Elisabet Merten, Dalila Uzelac i Marica Bahlen.
Ravnateljica klanječke knjižnice Maja Vukina Bogović upoznala ih je s radom knjižnice, a osobito s brojnim pedagoško-kreativnim radionicama i aktivnostima  u sklopu dječjeg odjela. Jedna takva likovna radionica održana je taj dan u prijepodnevnim satima pa su se gošće mogle upoznati i s kreativnim izričajem malih Klanjčana.
Gradonačelnik Zlatko Brlek i djelatnica Kulturnog centra Paula Kosić prezentirali su im klanječke kulturne i turističke znamenitosti, a dogovorena je i buduća suradnja pa će nakon ovog posjeta uslijediti i predavanje u organizaciji američkog Veleposlanstva u Klanjcu.
Da se predstavnicama Veleposlanstva svidio njihov kratkotrajni, ali sadržajni boravak u Klanjcu najbolje govore riječi zahvale gradonačelniku u kojima između ostalog stoji: “Želim vam zahvaliti na krasnom prijemu i dobrodošlici u slikovitom Klanjcu. Zaista smo se osjećale ugodno u vašem gradu, te ostale impresionirane tolikim vrijednim zanimljivostima koje pruža vaš grad. Još jednom ste potvrdili da su lokalne knjižnice pravi dragulji, bilo da se radi o mladima i novim tehnologijama, ili o očuvanju lokalne tradicije. Bit će mi drago da vas mogu pozdraviti ovdje u Američkom veleposlanstvu.”

 

 

Related Posts

Tags

Share This