Ponovno uspješna prijava programa Europa za građane!

lip 28, 2018 by

Ponovno uspješna prijava programa Europa za građane!

Vrlo uspješna suradnja Grada Klanjca i njegovih inozemnih partnera u okviru programa Europa za građane nastavit će se i ove jeseni, kada će u terminu od 5. do 7. listopada Klanjec već po četvrti puta biti domaćin brojnih aktivnosti u okviru još jednog EU projekta koji ove godine nosi naziv EU future – Doing iz together!

Naime, Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) iz Bruxellesa ponovno je pozitivno ocijenila te donijela odluku o financiranju programa koji je Grad Klanjec prijavio na natječaj u sklopu Cjeline 2. Demokratsko angažiranje i građansko sudjelovanje, a unutar mjere 1.2. Bratimljenje gradova na rok od 1. ožujka 2018. i financirat će ga i ove godine iznosom od 25 000 €.

Trodnevni program, kojeg je za Grad Klanjec još jednom osmislila i prijavila gradska ustanova Kulturni centar Klanjec, jedan je od 4 odobrena programa koji će se u ovom roku realizirati u Hrvatskoj , a uz građane Klanjca i članove brojnih klanječkih udruga civilnog društva te dosadašnje partnere iz Poljske, Češke, Slovačke, Slovenije i Srbije, ove će se godine u realizaciji brojnih planiranih aktivnosti pridružiti i partneri iz Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Glavna tema susreta ove je godine vezana uz razmjenu mišljenja građana iz 8 različitih država, od koji su neke članice EU, a neke ne, o budućnosti Europske unije te će tijekom trodnevnog programa na tu temu biti organiziran cijeli niz tribina, radionica, debata, prezentacija, ali i neformalnih druženja građana.

Kao i prijašnjih godina, program Europa za građane bit će realiziran tijekom trajanja kulturno-turističke manifestacije Zahvala jeseni u Klanjcu te će gosti iz partnerskih gradova sudjelovati u kulturno-zabavnom programu same manifestacije, a posebna zanimljivost ovogodišnjeg programa bit će prezentacije kulturnih vrijednosti i posebnosti gradova partnera kojima će se promovirati Europska godina kulturne baštine.

                  

Related Posts

Tags

Share This