POLJSKA DELEGACIJA U POSJETU HRVATSKOM SABORU

svi 7, 2012 by

POLJSKA DELEGACIJA U POSJETU HRVATSKOM SABORU

Delegacija poljskog grada Wilamowice s kojim je Grad Klanjec potpisao Povelju o bratimljenju i prijateljstvu na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz prošlogodišnji Dan grada i ove je godine bila gost Grada Klanjca tijekom tjedna u kojem Klanjec slavi svog zaštitnika, sv. Florijana.
U petak, 4. svibnja zamjenik gradonačelnika Wilamowica Stanislav Gawlik, potpredsjednik Gradskog vijeća, Aleksander Nowak i Jolanta Danek iz Doma kulture Wilamowica, u pratnji zamjenika gradonačelnika Klanjca Zlatka Brleka i ravnateljice klanječkog Kulturnog centra Snježane Ricijaš, bili su gosti gradonačelnika i saborskog zastupnika Željka Kolara u Hrvatskom saboru. Marija Krakić, tajnica Službe za odnose s javnošću Hrvatskoga sabora upoznala je poljske kolege s poviješću i zgradom hrvatskog parlamenta, a u razgovoru vođenom nakon obilaska Sabora naglasak je bio na pozitivnim poljskim iskustvima vezanim uz ulazak u Europsku uniju i korištenja sredstava iz europskih fondova.
Klanječki domaćini gostima su pokazali i zagrebačku prvostolnicu, prošetali Markovim trgom, zastali na Kamenitim vratima, a goste se dojmila i panorama Zagreba s poznatog vidikovca na Gornjem gradu.
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana grada Klanjca zamjenik gradonačelnika Wilamowica uručio je gradonačelniku Željku Kolaru čestitku kojom mu stanovnici Wilamowica čestitaju na ulasku u Hrvatski sabor.
U subotu su poljski prijatelji proveli ugodno poslijepodne u društvu gradonačelnika Klanjca i njegove supruge koji su im bili domaćini pri razgledavanju obnovljenog Dvora Veliki Tabor.

Related Posts

Tags

Share This