Pola milijuna kuna za klanječku kulturnu baštinu

sij 15, 2018 by

Pola milijuna kuna za klanječku kulturnu baštinu

Ministarstvo kulture objavilo je rezultate natječaja za javne potrebe u kulturi Republike Hrvatske za 2018. godinu. Iz državnog proračuna u klanječku kulturnu baštinu i aktivnosti ove će godine biti uloženo nešto više od pola milijuna kuna pa klanječki prijavitelji na natječaj mogu biti zadovoljni.

Ministarstvo kulture RH nastavit će tako sufinancirati radove na obnovi unutrašnjosti kapele sv. Florijana i to sa 150.000 kn. Iz programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima Gradu Klanjcu odobren je iznos od 200.000 kn za radove na uređenju prostora franjevačkog samostana za muzejski postav “Kuća europskih himni i kulturna baština Klanjca”. 
U programu zaštite pokretne baštine odobreno je 50.000 kn za zaštitu vrijednog knjižnog fonda samostanske knjižnice, za restauraciju slike Glorifikacija sv. Euharistije te za završetak radova na obnovi oltara sv. Florijana koji će se vratiti u obnovljenu kapelicu.
Hrvatskom restauratorskom zavodu odobren je iznos od 80.000 kn za radove na srednjovjekovnoj utvrdi Cesargrad.
Gradska knjižnica Antuna Mihanovića imat će ove godine na raspolaganju 35.000 kn za  nabavu knjižne građe te još 10.000 kn za kupnju informatičke opreme.   

Related Posts

Tags

Share This