POKAZNA VATROGASNA VJEŽBA

stu 13, 2009 by

POKAZNA VATROGASNA VJEŽBA

Ako su u subotu poslijepodne pokojeg Klanjčana uznemirile vatrogasne sirene, nema razloga za zabrinutost. Radilo se o pokaznoj vatrogasnoj vježbi koju je organizirala Vatrogasna zajednica grada Klanjca.
Uz domaća dobrovoljna vatrogasna društva iz Klanjca, Gredica, Lučelnice i Rakovca,  u vježbi su još sudjelovali i dobrovoljni vatrogasci iz Oroslavja, Javna vatrogasna postrojba, djelatnici policije, Doma zdravlja, komunalnog poduzeća Zelenjak-plin i Elektre.
Pretpostavka za vježbu bio je požar koji je izbio u kotlovnici osnovne škole u Lučelnici, a koji se proširio i na dio školske zgrade i to u vrijeme dok su se u njoj nalazila djeca.
Izvede

na vježba pokazala je uvježbanost vatrogasaca u pronalaženju i spašavanju ozlijeđenih osoba, izvlačenju osoba iz zadimljenih prostorija i to kroz prozore školske zgrade. Posebna zanimljivost, osobito za gledatelje, bilo je specijalno vatrogasno vozilo s platformom. Članovi DVD Oroslavje demonstriralo su tako izvlačenje djece s prvog kata školske zgrade uz pomoć platforme. Nakon spašavanja osoba, uslijedila je demonstracija gašenja požara.
Vježba je bila uspješno izvedena, a vatrogascima je na dobroj uvježbanosti čestitao i gradonačelnik Željko Kolar, koji je na kraju izvršio i smotru postrojenih vatrogasnih postrojbi.

zp8497586rq