Troje zagorskih umjetnika na najbolji način otvorilo Klanječko kulturno ljeto

kol 12, 2022 by

Troje zagorskih umjetnika na najbolji način otvorilo Klanječko kulturno ljeto

Ovogodišnji program  Klanječkog kulturnog ljeta Kulturni centar Klanjec, Gradska knjižnica “Antun Mihanović” i HZKD otvorili su prošloga četvrtka uz izuzetno oku i uhu ugodnu poetsko- glazbenu večer u kojoj je predstavljena poezija Vlaste Medić. 
U prepunom atriju Galerije Antuna Augustinčića posjetitelji su imali priliku uživati u spoju poezije, likovne umjetnosti i glazbe. 
Izbor zrelih i nadahnutih stihova Vlaste Medić sabranih pod nazivom “Nepažljive riječi”, pogled na slike Stjepana Đukića Pište uz zalazak sunca u pozadini te odličan izbor zanimljivih skladbi i vrhunska izvedba pijaniste Jurice Vugreka, učinili su ovu večer u našem gradu uistinu posebnom. 
Pjesnikinju Vlastu Medić, koja priprema svoju prvu zbirku pjesama, predstavili su Snježana Horvatin i Stjepan Đukić Pišta, a posjetitelji su imali prigodu čuti i što je u svojoj recenziji napisala Marija Lamot.
“Bila sam vrlo iznenađena i dirnuta  kad sam pred neko vrijeme na društvenim mrežama počela čitati i pratiti poeziju Vlaste Medić.  Vrlo  lijepi i zreli doživljaji prirode, života i ljubavi. Potreba za ispunjenjem bliskosti, u svim  vidovima,  postignuta  posredovanjem prirode, što je vrlo eksplicitno iskazano u pjesmi „Naše vrijeme“ –  „Bio je sunčan dan i plavkasto vrijeme,/baš pravo vrijeme da ugledam tebe./ I kada tišti sumorno vrijeme,/ ipak sam sretna,/ jer poznajem tebe./ Prestat će kiša,/ sunce će sjati,/zaspat će sunce,/ a kiša doći,/ u svakom vremenu ti i ja.“ – piše u svom osvrtu Marija Lamot.

Uz razgovor i druženje prijatelja i ljubitelja umjetnosti te čašu odličnog vina Vinarije Sever, ova ugodna i opuštena večer na početku Klanječkog kulturnog ljeta nastavljena je gotovo do ponoći.
Zahvaljujemo umjetnicima, Mirjani Plečko na fotografijama, ali i svim dragim posjetiteljima koji su nam pristigli iz gotovo svih zagorskih krajeva i radujemo se novim susretima u lijepim kolovoškim klanječkim večerima.
 

 

 

 

 

Related Posts

Tags

Share This