Počinje treće izdanje programa Suvremeno u Zagorju

lip 3, 2023 by

Počinje treće izdanje programa Suvremeno u Zagorju

Krapinsko-zagorska županija će od lipnja do listopada i ove godine ugostiti dramske, cirkuske i plesne umjetnice i umjetnike iz Hrvatske i inozemstva u sklopu programa SUVREMENO U ZAGORJU.
Radi se o programu Kuće Klajn i Kućnog kolektiva orijentiranom na promociju i prezentaciju domaće i međunarodne suvremene plesne, dramske i cirkuske umjetnosti koji je u potpunosti besplatan za posjetitelje.

Program započinje u nedjelju 4.6. u 18h u Klanjcu izvedbom suvremene plesne predstave u produkciji Tras studija – Sve četiri za jedno.
Na rubu dodira i kaosa autorice Ane Kreitmeyer.
Na predstavu su pozvani i odrasli i djeca, ljubitelji plesa i pokreta, a održat će se na igralištu Osnovne škole Antuna Mihanovića u Klanjcu.
Rad plesne umjetnice Ana Kreitmeyer nastaje u suradnji s izvođačicama Petrom Chelfi, Ivanom Pavlović i Martinom Tomić, a bavi se idejom koreografije kao zajedničkih mjesta susreta, te načinima (samo)organizacija koreografije kao mjesta rada, pregovora, zajedništva, ali i zamora, zastoja i odustajanja i otpora. Unatoč tome, pitamo se kako misliti ples i koreografiju kao naš zajednički prostor i rad? Kako dijelimo odgovornost za zajedničko?

Program se nastavlja igrano-plesnom predstavom za djecu LOVCI NA SNOVE redateljice Morane Dolenc u izvedbi Brune Kontreca i Nevena Matoše, u produkciji Lutkarske organizacije koju fakat trebamo (LOFT). Predstava će biti izvedena u utorak 6.6. u 19h u atriju Osnovne škole Veliko Trgovišće, kao dio programa Zagorje domovini.

Lovci na snove je naziv predstave koja kroz ples i pokret te zvuk i kazalište predmeta priča jednu drugačiju priču o snovima. Junaci predstave su lovci na snove, radnici tvrtke specijalizirane za djecu-spavače, koji noću šeću i hopšu po snovima u nastojanju da snove sakupe, obrade i pohrane te se pobrinu da se spavanje odvija bez ometanja. Lovci na snove su dugi niz godina partneri koji jedan o drugome znaju sve. Oni mirno brinu o zdravom snu jednog malog spavača, sve dok se jednoga dana ne pojavi jedan problematičan trenutak, a naši junaci moraju riješiti stvar.

S početkom srpnja ponovno dočekujemo suvremeni ples u Klanjcu, a riječ je o predstavi Playing Reality autorice Koraljke Begović.

Rujan nosi nove susrete s hrvatskim i međunarodnim dramskim, glazbenim i cirkuskim umjetnicima.

Program pratite na http://www.kucaklajn.com

Organizacija programa sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Klanjca te Krapinsko-zagorske županije.

Related Posts

Tags

Share This