Početna konferencija za medije projekta “Popodne u vrtiću”

svi 13, 2019 by

Početna konferencija za medije projekta “Popodne u vrtiću”

Grad Klanjec s partnerom Dječjim vrtićem “Kesten” Klanjec održao je u petak, 10. svibnja 2019. u Maloj dvorani Grada Klanjca konferenciju za medije kako bi predstavio projekt “Popodne u vrtiću”.

Projekt koji se provodi u Dječjem vrtiću “Kesten” kako bi se unaprijedila usluga poslijepodnevnog boravka djece u vrtiću i koji se financira bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda 2014.-2020. novinarima su predstavili gradonačelnik Zlatko Brlek, voditelj projekta Gordan Šoban i ravnateljica Dječjeg vrtića “Kesten” Jelena Bašić.

–  Sretni smo i zadovoljni što smo prilagodili radno vrijeme vrtića potrebama roditelja. Naime od siječnja ove godine  produžili smo radno vrijeme do 19 sati. Realizacijom projekta zaposlena je jedna odgojiteljica na pola radnog vremena, administrativni asistent u projektu te je produljeno radno vrijeme kuharici za dva dodatna sata – istaknuo je gradonačelnik Zlatko Brlek.
Grad Klanjec kao nositelj programa 19. studenoga 2018. godine potpisao je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda 2014. – 2020., u iznosu od 1.211.837,95 kuna. Savjetodavnu podršku u pripremi i realizaciji projekta “Popodne u vrtiću” pruža Zagorska razvojna agencija, a uz produljeni rad vrtića i novo zapošljavanje, uvode se i novi zanimljivi edukativni programi, kako za polaznike, tako i za zaposlenike, rekao je na konferenciji voditelj projekta Gordan Šoban.

Jedan od bitnih ciljeva projekta je zdrava prehrana. U okviru projekta bit će realizirane nutricionističke radionice i edukacije za djecu, roditelje i odgojitelje, dodatna edukacija iz nutricionizma za kuharicu te tiskanje edukacijskih letaka za roditelje i djecu. Također kreće obnova i renoviranje kompletnog kuhinjskog praktikuma gdje će kuharica, teta Božica, spremati fine zdrave i nutricionistički izbalansirane obroke.
– Reforma prehrane u hrvatskim vrtićima dinamičan je proces koji je započeo prije desetak godina, a kroz provedbu specifičnih programa poticanja djece na zdravu prehranu mogu se stvoriti temelji zdravih prehrambenih navika kod djece u najranijoj dobi. Želimo da polaznici našeg vrtića budu mali ambasadori zdrave prehrane  i da od malih nogu usvoje zdrave navike – rekla je ravnateljica vrtića Jelena Bašić.
Jedan od važnih ciljeva projekta je i  implementacija STEM područja u sve sfere redovnog odgojno obrazovnog programa.
– Želimo da naš vrtić postane mali znanstveni pogon te da se djeci približe znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika te razvija interes za njihovo proučavanje. Uskoro započinjemo sa STEM edukacijom za odgojitelje, a u sklopu STEM programa bit će tiskan i priručnik za djecu. Nabavit ćemo i didaktičku opremu za provođenje programa kao što su istraživački kabinet, razni znanstveni setovi za istraživanja, elektronički setovi i još mnogo toga – najavila je ravnateljica vrtića.

 

Related Posts

Tags

Share This