Počela gradnja Studija Galerije AA

tra 24, 2015 by

Počela gradnja Studija Galerije AA

Tvrtka Ing-rad d.o.o. Zagreb koja je je odabrana na javnom natječaju za izvoditelja građevinskih radova na budućem Studiju Galerije Antuna Augustinčića započela je u petak, 24. travnja 2015.  rušenje starog objekta klanječkog kina u čijem je jednom dijelu bio smješten depo Galerije. Na tom mjestu sagradit će se novi višenamjenski prostor u kojem će biti zatvoreni i otvoreni depo, restauratorska, stolarska i fotografska radionica, prostor za povremene izložbe, digitalni arhiv i katalog, uredski prostori te multimedijalna dvorana.
Riječ je o prvoj suvremenoj interpolaciji nove građevine u užoj povijesnoj jezgri Klanjca, koja uz to treba udovoljiti stručnim zahtjevima i potrebama same Galerije, a s druge strane radi se o prostoru koji će u isto vrijeme biti otvoren javnosti, posjetiteljima i prvenstveno lokalnom stanovništvu.
Riječ je o respektabilnoj vrijednosti projekta u ukupnom iznosu od 21. 696.764, 15 kn, od toga sufinanciranje fonda iznosi 20. 286.474, 48 kn ili 93, 50%. Nositelj projekta su Muzeji Hrvatskog zagorja, a korisnik Galerija Antuna Augustinčića Klanjec.
Ukupni troškovi provedbe ovog projekta iznose 21.696.794,00 kuna, od čega će se iz fondova ERDF-a, odnosno programa Europske unije sufinancirati iznos od 93,5 posto odnosno 20.286.474,48 kuna.
Razdoblje provedbe ograničeno je na dvije godine te bi nova zgrada trebala biti dovršena do rujna 2016.

Partneri u ovom projektu su Muzeji Hrvatskog zagorja i Grad Klanjec.

 

 

Related Posts

Tags

Share This